YAĞMUR SONRASI YİNE ÇÖKTÜK

YAĞMUR SONRASI YİNE ÇÖKTÜK

Hatay’da Çarşamba gecesi itibariyle etkisini arttıran yağış, caddeleri teslim aldı. Yetersiz altyapı ve bakımsızlıktan dolayı her yağışta olduğu gibi bu yağmurda da Hatay’da yollar göle dönerken, trafik çoğu noktada tıkandı. Vatandaşlar, hizmetten mahrum bırakılan Hatay’ı yönetmeyi beceremeyen Lütfü Savaş ve ekibini istifaya davet ettiler.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’a hizmet yapmaması nedeniyle sele teslim olan vatandaşlar HBB yönetimine ve HATSU’ya büyük tepki gösterdiler. Her yağışta altyapı yetersizliğinden ve rögar kapaklarının tıkanmasından dolayı caddelerin sel sularıyla dolduğunu belirten vatandaşlar, 2009 yılından bu yana sürekli altyapı yapıyorum diyen HBB Başkanı Lütfü Savaş’a yönelik tepkilerinde şu ifadeleri kullandılar;

“HER YAĞIŞTA AYNI MANZARA”

“Hatay’da biz her yağmurda aynı manzaraları görüyoruz. Bu problemden ders çıkarılıp önlemler alınması gerekirdi, ancak hiç önlem alınmadı. Hatay artık bu manzaraları görmek istemiyor. Yandaş müteahhitlere milyonlarca liralık ihaleler veriliyor, ama Hatay’a hizmet yapılmıyor.

2009 yılından bu yana sürekli altyapı yapıyoruz denilen şehirde bugün caddeler hala sudan geçilemiyor, vatandaşlar karşıdan karşıya geçemiyorsa burada tek suçlu Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU’nundur. Antakya’nın tüm ana arterleri, Uzun Çarşı, Yeni Sanayi Sitesi başta olmak üzere her yerden aynı manzaralar görünüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı esnafın derdini anlayamıyor.Uzun Çarşı esnafı yıllardır su baskınlarından bıktı. Dağdan inen sulardan dolayı her yağmurda Uzun Çarşı su altında kalıyor. Bu manzaraları Lütfü Savaş görmüyor mu, esnafın içine çıkacak yüzü yok” ifadelerini kullandılar.

TRAFİK KİTLENDİ, CADDELER GÖLE DÖNDÜ

Yoğun yağmur yağışı sonrasında Hatay’ın Antakya ilçesinde sürekli olarak göle dönen bazı noktalarda yine benzer görüntüler yaşandı. Antakya Yeni Sanayi Sitesi ve Tarihi Uzun Çarşı başta olmak üzere birçok cadde önünde oluşan yoğun su birikintileri nedeniyle araçlar zaman zaman geçmekte zorlandı. Sürücüler ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a tepki göstererek, sürekli olarak aynı yerlerde aynı manzaraların yaşanmasını sert bir dille eleştirdi. HBB yönetiminin ve HATSU’nun görevini yapmamasından dolayı Hatay halkının adeta çile çektiğini belirten vatandaşlar, bir türlü Hatay’ı yönetmeyi başaramayan Lütfü Savaş’ın istifa etmesini talep ettiler. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.