Meşale Gazetesi

YAHYA HAMURCU BİR DÖNEM DAHA BAŞKAN SEÇİLDİ

YAHYA HAMURCU BİR DÖNEM DAHA BAŞKAN SEÇİLDİ

Geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleştirilen Hatay Veteriner Hekimler Odası Genel Kurulu seçimlerinden başarıyla çıkan isim bir kez daha Yahya Hamurcu oldu.

Nizamettin İmseytoğlu Başkanlığında ki listeye karşı açık ara oy alarak 2 yıllık dönem için bir kez daha başkanlık koltuğuna oturan Yahya Hamurcu, kongre öncesinde olduğu gibi kongre sonrasında da birlik ve beraberlik mesajları verdi.

7 dönemden bu yana oturduğu başkanlık koltuğuna kendisini layık gören oda üyesi hekimlere teşekkür eden Yahya Hamurcu “Bu benim için büyük bir onurdur. Oda üyesi arkadaşlarımın bir dönem daha beni layık görmeleri benim için onurdur. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de üyelerimize layık olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Bilindiği üzere Yahya Hamurcu Başkanlığında ki liste 167 oy aldı. 3 adaylı kongrede en yakın rakip Nizamettin İmseytoğlu’nun listesi ise 74 oy da kaldı.

Genel Kurulda mesleki sorunlarını da masaya yatıran sevilen isim Yahya Hamurcu,  

Türkiye’nin hayvancılık alanında yaşadığı sorunlara da dikkat çekti.

1982 yılına Türkiye’nin hayvancılık konusunda kendi kendine yettiği gibi üretim fazlası da verdiğini hatırlatan Başkan Hamurcu bugünün gelinen noktanın ise üzücü olduğuna vurgu yaptı.

Hamurcu, “1982’ye kadar kendi kendine yeten ve üretim fazlası vererek hayvansal ürünleri ve canlı hayvan ihraç eden bir pozisyonda olan Türkiye bu dönem sonrası yaşanan yanlış hayvancılık politikaları sonucu özellikle kırmızı ette dışa bağımlı bir yapıya sürüklenmiştir.  1982’de Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine olan canlı hayvan ve hayvansal ürün ihracatımız, genel ihracatımızın yaklaşık %8’ine karşılık geliyordu. O dönemden itibaren uygulanan yanlış hayvancılık politikaları ile Türkiye sığır ithalatında dünyanın en üst sıralarında yer alırken birçok hayvan hastalığını da ülkemize taşımış olduk. Saman, et ve et ürünleri ithalatı, hastalık risklerini daha da artırıyor” dedi.

Bu konuda alınması gereken önlemleri bir kez daha sıralayan Yahya Hamurcu, ilgili birimleri veteriner hekim camiasıyla istişare halinde olmaya çağırdı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.