YAHYALILI EMİNE KOYUNCU CAMİİ, İBADETE AÇILDI

YAHYALILI EMİNE KOYUNCU CAMİİ, İBADETE AÇILDI

Antakya İlçesi’ne bağlı Saraycık Mahallesi’nde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan cami ve türbenin yeniden inşası tamamlandı. Kayseri’den Hatay’a ziyarete gelen hayırsever Ahmet Koyuncu ile Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi arasında yapılan protokol çerçevesinde yeniden inşa edilen Saraycık Mahallesi Yahyalılı Emine Koyuncu Camii, ibadete açıldı.

Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, il protokolü üyeleri, hayırsever Koyuncu ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışta, 300 kişilik cemaat kapasitesine sahip camide ilk Cuma Namazı kılındı.

Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi ve Koyuncu ailesi, deprem felaketinin yaralarını sarmak adına gösterdikleri çaba ile takdir topladı. Açılışta konuşma yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, hayırsever Ahmet Koyuncu ve Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkür ederek, bu tür desteklerin toplumun birliğini ve dirliğini pekiştirdiğini vurguladı.

REKLAM ALANI

Yahyalılı Emine Koyuncu Camii’nin inşasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Masatlı, “Depremin ardından kısa sürede bu güzel eseri tamamlayarak ibadete açmak, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu tür hayır işlerinin devam etmesi, toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerindendir.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.