YAKORDER’DEN ORMAN YANGINIYLA MÜCADELEDE GÖNÜLLÜ OLMA ÇAĞRISI

YAKORDER’DEN ORMAN YANGINIYLA MÜCADELEDE GÖNÜLLÜ OLMA ÇAĞRISI

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER) Bilim Kurulu Üyesi Mühsin Çoğal, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan “Orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan gönüllüler hakkında yönetmelik” kapsamında yangınlarla mücadele için vatandaşların gönüllü olmalarını istedi.

Çoğal, AA muhabirine, yayımlanan yönetmelikle orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak gönüllülerin hukuki statüsü, nitelikleri, görevleri, sorumlulukları, eğitimleri, araç-gereçleri ve kıyafetlerinin belirlendiğini belirtti.

Türkiye’deki orman yangınlarıyla mücadelenin, eğitimli, ekipmanlı, sertifikalı, kimlikli gönüllülerle güç kazandığını ifade eden Çoğal, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl ilimiz başta olmak üzere ülkemizin bir çok noktasında orman yangınları ile binlerce hektarlık alan kül oldu. Yangınlarda sadece oksijen kaynaklarımız yok olmuyor, ekosistemin bir parçası olan yaban hayvanları telef olarak biyolojik çeşitliliğimiz zayıflıyor. Orman Genel Müdürlüğünün orman yangınlarıyla mücadele gönüllülük çalışmasını önemsiyor, vatandaşlarımızın gönüllü olarak bu eğitimlerin almasını istiyoruz.”(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.