YANAN ORMANLARIN İMARA AÇILMASINA İZİN VERİLMEMELİ

YANAN ORMANLARIN İMARA AÇILMASINA İZİN VERİLMEMELİ

Hatay Barosu Yönetim Kurulu Başkanı S. Cihat Açıkalın, yanan ormanların imara açılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Açıkalın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Ekosistemimiz için vaz geçilmezimiz olan ormanlar yanıyor- yakılıyor, yeterli önlem alınmıyor. Bir günde 27 yangının olduğunu bakanlık açıkladı. Ormanlar sadece ülkemiz insanlarının değil tüm dünya insanlarının en önemli yaşam destek kaynaklarındandır ve etkin korunmayı hak eder. Her ne kadar yasalar bu sorumluluğu belirli bir kuruma vermiş olsa da tüm kurumlar ve insanlar aynı sorumluluğu hissetmek ve paylaşmak zorundadır. Sayısız türe yuva olan ormanlar, gezegendeki tüm canlıların yaşamının devam edebilmesi için büyük öneme sahip. Tüm canlıların özgür ve adil yaşayacağı bir dünya için hep birlikte çalışmaya, yaşamı ve umudu savunmaya şimdi daha çok ihtiyacımız var. Yangınların çıkmasında sorumluluğu bulunanlar etkin ve hızlı bir soruşturma ile tespit edilerek yargı önüne çıkarılmalı, bilgi kirliliğinin önüne geçilmelidir. Yangınların kontrol altına alınmasında ihmali olan, Gereğini yapmayan yetkiler yargılanmalı, istifa etmeliler. Yanan ormanların imara açılmasına izin verilmemeli, soğutma işleminden sonra yeniden orman vasfına sahip olması için çalışmalar başlatılmalıdır.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.