Meşale Gazetesi

YAYLADAĞI’NA BİR PROJE DAHA KAZANDIRILDI

YAYLADAĞI’NA BİR PROJE DAHA KAZANDIRILDI

Yayladağı’nda üretilen ve ciddi bir gelir kaynağı haline gelen “Mantar Yetiştiriciliği”ni güçlendirmek ve vatandaşları üretime dâhil etmek amacıyla Yayladağı’na bir proje daha kazandırıldı.

Yayladağı’nın mantar konusunda gelişmesi, markalaşması ve üretimin arttırılması konusunda çalışmalarına her gün bir diğerini ekleyerek devam eden Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı’na kazandırılan PALS Projesi’ni duyurdu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ FIRSATLARININ ARTTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Yayladağı’na kazandırılan ve sektöre büyük ölçüde katkı sağlayacak proje ilgili bilgi veren Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, “İlçemizde üretilen ve ciddi bir gelir kaynağı haline gelen “Mantar Yetiştiriciliği”ni güçlendirmek ve vatandaşlarımızı üretime dâhil etmek amacıyla ilçemize bir proje daha kazandırdık. Bu faaliyetin temel amacı, Yayladağı’nda yaşayan proje faydalanıcılarının, katılımcıların, projenin mantar üretim tesislerinde çalışmaları sırasında üretime dayalı mesleki eğitim faaliyetlerine dâhil ederek sürdürülebilir bir gelir kaynağı elde etmelerine yardımcı olmaktır. PALS Projesi, Suriyeli ve Türk ailelerin Tarımsal Mesleki Eğitimler, Dil eğitimleri ve Tarımsal üretim yoluyla kapasitelerini geliştirmenin yanı sıra, Sosyal uyumun güçlendirilmesi ve sürdürülebilir iş fırsatlarını arttırmayı amaçlamaktadır” dedi. Projeden faydalanmak isteyenleri müracaat yapmaya davet eden Başkan Yalçın, “10 ay sürecek ve sektöre yüksek ölçüde katkı sağlayacak bu projede çalışmak, meslek öğrenmek ve gelecekte bu işi yapmak isteyen 18-40 yaş arası vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.