YAYLADAĞI’NDA FESTİVAL COŞKUSU YAŞANDI

YAYLADAĞI’NDA FESTİVAL COŞKUSU YAŞANDI

Yayladağı Kaymakamlığı ve Yayladağı Belediyesi organizasyonunda Yayladağı’nda 22.’si düzenlenen Geleneksel Yayladağı Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu.

Programa İlk gün kortej yürüyüşü, yarışmalar ve konserlerle rengarenk geçen festivalin ikinci ve en önemli gününde aba güreşleri düzenlendi. 7’den 70’e tüm Hataylıların ve çevre illerden gelen vatandaşların ilgiyle takip ettiği aba güreşlerinde pehlivanlar birbirlerinin sırtını yere getirmek için mücadele verdi.

FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU

REKLAM ALANI

Festival kapsamında gerçekleştirilen Amatör Fotoğraf Yarışması sonuçları belirlendi. Fotoğraf yarışmasının kazananı jüri üyelerinin oylarıyla Mehmet Alkaya oldu.

Yarışmanın ikincisi Fatma Elbakhit, üçüncüsü Osman Kına olurken mansiyon ödülünü ise Uğur Alas kazandı.

UĞUR ASLAN YAYLADAĞILILARI COŞTURDU

Hataylı ünlü oyuncu ve sanatçı Uğur Aslan, 22. Geleneksel Yayladağı Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali kapsamında Yayladağı’nda konser verdi. Yayladağı eski Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleşen konserde Uğur Aslan, sevilen şarkılarını seslendirdi. Yöresel şarkıları seslendiren Uğur Aslan’a festivale katılanlar da eşlik etti. Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Yayladağı Belediyesi Başkanı Mehmet Yalçın ve Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, festivalde sahne alan Uğur Aslan’a çiçek takdim etti. Aslan’dan önce sahneye çıkan yerel sanatçılar Halil İbrahim Aktaş ve Batuhan Ergüt de festival kapsamında konser verdi.

TÜTÜN DİZME YARIŞMASI VE ÇOCUK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Festival kapsamında tütün dizme yarışması ve çocuk şenlikleri de düzenlendi. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ın büyük gayretleriyle düzenlenen festivalde Aba Güreşleri mücadelelerini kazananlara ödülleri ve madalyaları da protokol tarafından takdim edildi.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.