YAYMAN: GENÇLERİ YAZILIMA YÖNLENDİRECEĞİZ

YAYMAN: GENÇLERİ YAZILIMA YÖNLENDİRECEĞİZ

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN Türk’e yaptığı açıklamada gençleri yazılım sektörüne yönlendireceklerini söyledi. 

Tek hedeflerinin gençleri, insanları korumak ve hak ihlallerini önlemek olduğunu kaydeden Yayman, önümüzdeki dönemde buna yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. CNN Türk ekranlarında yeni yasama yılı öncesinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Yayman; “Dijitalleşme konusu takip altında olmalı. Dolandırıcılıklar, oyun konsolları konuşuluyor, ama bizim yapay zekayı konuşmamız lazım. Yapay zekaya Hüseyin Yayman yeni anayasa ile ilgili ne düşünüyor denildiğinde %90 oranda benimle aynı fikirleri söyleyen bir yapay zeka var. Burada ailenin, çocuğun korunması, veri mahremiyeti konusunda yaklaşımımız var. Sosyal medyanın kötü olmadığını düşünüyorum. Yasaklama ve sansüre karşıyız. Kamu düzenini, aileyi, çocukları korumamız lazım. Sosyal medya üzerinden yaygınlaşa kötücülleşme toplumu esir aldı. Biz bunun olumlu tarafını düşünüp bu alanda çalışma yapmamız lazım.

VATANDAŞLARIMIZI SOSYAL MEDYANIN ZARARLARINDAN KORUYACAĞIZ

REKLAM ALANI

İnstagram kapalıysa ben neden tatile gideyim diyen oldu, düğünü, tatili erteleyen doğum gününü erteleyenler oldu. Bu dijitalleşmenin boyutunu ortaya koyuyor. Yasaklamanın çare olmadığını da görüyoruz. Bireyi eğitmek ve korumamız lazım. Sanal kumar ve oyunlar konusunda bir şey yapmamız lazım. Dijitalleşme süreci siyaset üstüdür. Gençlerin geleceğini çalan oyun siteleri hakkında ilk yapacağımız işlerden bir tanesi yapay zeka çalışmalarını başlatmak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında komisyona getirilecek. Yeni dünyada dijital tebaalar oluştu. Kadın istismarı, uyuşturucu, pedofili üreten içerikler var. Gerçek dünyada suç olan dijitalde de suçtur. Dijital şirketlerin kendini devlet ve hükümet üzerinde görme durumu var. Yalnız bizde değil, Brezilya’da da var. Netflix ile görüşme gerçekleştireceğiz. 20 milyon gencimiz var. Bu gençleri aile bakanlığımız, milli eğitim bakanlığımız ile yazılıma yönlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.