Meşale Gazetesi

YENİ ANKETİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

YENİ ANKETİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Son seçimleri gerçeğe en yakın olarak bilen ORC Araştırma şirketi 7 büyükşehirde yaptıkları anketin sonuçlarını geçenlerde açıkladı.

Son yaptığı anketin sonuçları şöyle:

Ak Parti : Yüzde 31,9

CHP : Yüzde 25,9

İYİ Parti : Yüzde 13,1

MHP : Yüzde 9,4

DEVA Partisi : Yüzde 4,7

Gelecek Partisi : Yüzde 2,9

Her ne kadar Ak Parti yetkilileri bunun bilimsel olmadığını iddia etseler de kafalar kuma gömülmekle gerçek değişmiyor.

Ne yazık ki bu erime toplumun her kesiminde çok ciddi olarak hissediliyor. Yetkili ve sorumlu görevde olanlar bunu inkar etmek ve Cumhurbaşkanına pembe tablolar çizmek yerine erimenin nedenleri üzerine kafa yorsalar çok daha hayırlı bir iş yapmış olacaklar.

Kendimce erimenin nedenlerini şöyle tespit ettim:

1- Öncelikle çok ciddi bir iletişim eksikliği bulunuyor. Toplumla iletişim adeta bir takım küfreden, bağırıp çağıran trollerin eline teslim edilmiş durumda. Bir iletişim stratejisi ne yazık ki görünmüyor. Eskiden gündem oluşturan Ak Parti şimdi oluşturulan gündemin peşinden gidiyor.

2- Halka dokunan hizmetler yerine genel hizmetler anlatılarak adeta mış gibi yapılıyor. Özellikle gençler geçmiş sıkıntıları bilmiyorlar ve mevcut sıkıntılarına çözümler arıyorlar. Gençlerin kullandıkları kanallar başka algı operasyoncularının elinde ve Ak Parti halen 20 yıllık klasik yöntemlerle onlara hitap etmeye devam ediyor.

3- Ak Parti teşkilatları ne yazık ki halktan kopmuş vaziyette. Yönetimlerine halkta karşılığı olanlardan ziyade varlıklı insanları dolduran Ak Parti teşkilatları halkın derdini anlamaktan gittikçe uzaklaşıyorlar. Gittikleri yerlerde halkı dinlemek yerine kendi attıkları nutuklarla hizmet ettiklerini sanıyorlar. Halkın nabzı yukarılara aksettirilemiyor. Teşkilat yöneticilerini taksi duraklarında, küçük esnafın yanında, işsiz kalmış veya güç bela geçinen insanların yanında dert dinlerken ve çözüm ararken daha az görüyoruz.

4- Partiye küskün kalmış insanlar “ne haliniz varsa görün” mantığı içerisinde kendi hallerine bırakılmış durumda. Bırakın onları yönetim içerisinde bile ancak dar bir kadroyla çalışıldığından diğerleri tarafından homurtular gittikçe yükseliyor.

5- Yapılan anketler toplumun yüzde 70’inin Geçmişte Ak Partiyle yollarının kesiştiğini, oy verdiklerini düşünürsek sadece bunlara ulaşmanın ve nedenlerini araştırmanın bile ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir.

6- Her hâlükârda seçmenle parti arasında kopmuş olan iletişim kanallarının yeniden açılması çok büyük önem arz ettiği aşikardır.

Bu gidiş Ak Parti’yi 2023 hedeflerine varmaktan gittikçe uzaklaştırır. Türkiye’yi yeniden bir batağın içerisine sokar. Anketler bir şeyi daha çok açık gösteriyor. Her ne kadar Ak Parti’de erime görünüyorsa da halen halkın umudu olmayı kaybetmemiş. Ana muhalefet partisi yüzde 25 rakamına saplanmış ve halka ümit vermekten halen çok uzak.

Muhalefet partilerinden sadece İYİ Parti ve DEVA Partisinde bir yükselme eğilimi var ancak bunlarında iktidar olabilmesi uzak bir ihtimal olarak duruyor. Bunlar iktidar olmaktan ziyade CHP ve HDP’nin değirmenine su taşıyorlar.

Eğer ülkenin geleceği düşünülüyorsa Ak Parti teşkilatlarının silkinip yeniden kendilerine gelmesi, bizler nerede yanlış yapıyoruz diye kendilerini sorgulamaları gerekiyor. Üzerlerine

yapışmış olan safralardan da kurtulmaları, yeniden halka, yani özlerine dönmeleri elzemdir. Aksi yalnız Ak Parti’nin değil tüm ülkenin yeni sıkıntılara duçar olması demektir. Şemsettin GÜNAY

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.