YENİ HAYVAN KORUMA KANUNU YAYIMLANDI

YENİ HAYVAN KORUMA KANUNU YAYIMLANDI

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 30 Temmuz’da TBMM Genel Kurulunda kabul edilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle başıboş sokak köpeklerinin toplanması, bakımevlerine alınması ve kısırlaştırılarak sahiplendirilmesi hedefleniyor. Bu süreçten belediyeler sorumlu olacak.
Belediyeler, 31 Aralık 2028’e kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemleri için bütçelerinin belirli bir oranını aktaracak. Bu harcamaların yüzde 40’ı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Ayrıca, sahipli hayvanlarını terk edenlere yönelik idari para cezası 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.
Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan bu değişiklikle, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden, tedavi edilemeyen hastalıklara sahip ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yönelik Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 9. maddesi hükümleri uygulanacak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.