YENİ YÖNTEM: DRONE İLE İLAÇLAMA

YENİ YÖNTEM: DRONE İLE İLAÇLAMA

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 68 araçlık ilaçlama filosuna insansız hava aracı ekleyerek, karadan ulaşımın zor olduğu noktalarda da etkin mücadele sağlamayı hedefliyor. HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, özellikle su birikintileri, göletler ve sazlık alanlarda drone kullanarak haşerelerle mücadele ediyor.
Büyükşehir Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatlarıyla gerçekleştirilen bu adımın, zaman ve maliyet açısından önemli tasarruflar sağlaması bekleniyor. Drone ilaçlaması, sıcaklıkların artmasıyla beraber üreme koşullarının uygun olduğu alanlarda da yoğunlaşıyor.
Büyükşehir ekipleri, konteyner kentlerden mahallelere, su kanallarından foseptik çukurlarına kadar geniş bir yelpazede larva, fare ve diğer haşerelere karşı detaylı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, drone teknolojisinin sağladığı avantajlarla birlikte, il genelindeki mücadelelerini kesintisiz bir şekilde devam ettireceklerini belirttiler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.