Meşale Gazetesi

YEREL BASIN SUSTURULMAK İSTENİYOR!

YEREL BASIN SUSTURULMAK İSTENİYOR!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu  Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, beraberindeki partililer ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Yerel basının sorunlarının konuşulduğu ziyarette Saadet Partisi Genel İdare Kurulu  Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan şunları söyledi:“Son dönemde basına yönelik çıkarılmaya çalışılan yasalar, Türkiye’de özgürlükleri arttırmaya yönelik değil daha çok baskılamaya, kısıtlamaya, kontrol altına almaya yönelik bir girişim olduğunu dile getirerek, “Ülkede bastırılamamış olan bir tek yerel basın vardı, yeni dönemde bunu da tamamen susturma gayreti içerisindeler.”

ŞAŞKIN HALDEYİZ

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Rızkullah Terbiyeli de,  Ulusal basından sonra Anadolu basınının da çok baskın bir döneme girdiğini belirterek,  “İstediğimizi yazamıyoruz. Bir yangın olayını bile gösterdiğimizde ceza yazabiliyorlar. Gazeteciliğin görevi nedir? Meydana gelen olayı duyurmaktır. Bunu engellemeye çalışıyorlar şaşkın haldeyiz. O zaman kilit vur kapatın bir şey yapmayın deyin” ifadelerini kullandı.

KAYA: SERZENİŞİNİZİ GEREKLİ YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya , İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rızkullah Terbiyeli’nin bu serzenişini doğru bir şekilde alıp gerekli yerlere ulaştıracaklarını söyledi. Mustafa Kaya, konuşmasının devamında da şunları dile getirdi: “Yerel basın zaman zaman ulusal basından çok daha etkili olabiliyor. Sorumluluk bilinci ile yapılan haberler o bölgedeki eksiklikleri güzellikleri kamuoyunda denetleme vazifesi anlamı taşıyor. Böylesi önemli görev üstlenen basının çeşitli gerekçelerle sesinin kıstırılması veya alan daraltılması basının değil haber alma özgürlüğünün daraltılması anlamına geliyor.”

ÜLKELERİN GELİŞMİŞLİĞİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE DOĞRU ORANTILIDIR

Ülkelerin gelişmişliği basın özgürlüğü ile doğru orantılıdır diyen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Gelişmemiş ülkelerde basın kısıtlanmış ve yönlendirme haberler yaptırıyor. Bunlar ülkeleri geliştirmez. Bizim yapmamız gereken şey, bütün açıklığıyla basının özgür bir şekilde kendisini ifade etmesi için onlara gerekli desteği vermek olmalıdır” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.