YEŞİLAY VE MEB’DEN “SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” YARIŞMASI

YEŞİLAY VE MEB’DEN “SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” YARIŞMASI

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Törende yarışmada Hatay genelinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

2021 yılında yarışmaya 81 ilden 438.041 eser başvurusu oldu. Yarışmaya ilimiz 9269 eser başvurusu ile Türkiye sıralamasında 7. olarak yer aldı. Birbirinden kıymetli isimlerden oluşan jüri zorlu bir seçim sonrası ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde il birinci, ikinci ve üçüncülerini belirledi. Katılan tüm eserler çok değerli, başarılı, özverili bir şekilde hazırlandı.

ŞİŞKİN: EMEĞİ GEÇENLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Bir asırdan uzun süredir bağımlılıkla mücadele alanında, iyi ve sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesi adına yapılan tüm çalışmaların Yeşilay’ın öncelikli hedefini oluşturduğunu ifade eden Yeşilay Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin şunları söyledi: “Sevgili öğrencilerimiz, Sizlerin tertemiz zihinlerinin ışıltısıyla kağıda dökülen edebi ve görsel alanlardaki eserlerin sayısı her yıl büyüyerek artıyor. Sizlere ulaşmak, o berrak, genç ve temiz zihinlerini de mücadelemize dahil etmek, sizleri iyi ve sağlıklı yaşamın birer sözcüsü olarak görebilmek bizim en güçlü motivasyon kaynağımız. 101 yıl önce vermiş olduğumuz bağımlılıklarla mücadele “sözü”nü gerçekleştirdiğimiz bu yolda Yeşilayımıza destek olan sizlere minnettarız. Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelesine ortak olan sevgili öğrencilerimize ve aileleri başta olmak üzere başvuruların tüm öğrencilerimize duyurulması noktasında verdiği katkılar için size, ilinizdeki bütün öğretmen ve idarecilere gönülden teşekkür ediyoruz.”

ÖZDOĞAN: DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması” na Hatay 1. İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, Hatay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Özdoğan, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Şube Başkanı Hidayet Şişkin, Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Şube Sekreteri Ahmet Şanal, Şube Saymanı. Semra Sönmez Karabacak, müdürler, öğretmenler ve velilerin katılımları ile gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

İl Komisyon Kurulu tarafından yapılan seçim sonrasında,

Edebi Kategori ;

İlkokul Birincisi: Zeynep Kırmızıoğlu / Antakya Atatürk İlkokulu

Ortaokul Birincisi: Fatma Asel Gök / Erzin Ortaokulu

Lise Birincisi: Fatma Tuğçe Uzuntaş /Hatay Fen Lisesi

Görsel Kategori ;

İlkokul Birincisi: Aslı Özdoğan /Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulu

Ortaokul Birincisi: Aysu Ekiz / Antakya Bedii Sabuncu Ortaokulu Lise Birincisi: Fatma Nur Bozkurt / Antakya Narlıca Anadolu Lisesi seçildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.