YÜKSEK ZAMLARIN GERİ ALINMASI İÇİN YARGIYA GİDECEĞİZ

YÜKSEK ZAMLARIN GERİ ALINMASI İÇİN YARGIYA GİDECEĞİZ

Hatay Baro Başkanı Cihat Açıkalın, yaptığı açıklamada elektrik birim fiyatına yüksek miktardaki zamların geri alınması için konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Barolar olarak ortak hareket ettiklerini söyleyen Cihat Açıkalın, “Elektrik tarifesinde yapılan düzenleme gerek Anayasanın 2., 10. ve 167. maddelerine gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 14. maddesine açıkça aykırıdır” dedi. İnsanların bu alanda yaşadıkları mağduriyeti dillendiren Açıkalın, “Ayrıntılı bir şekilde şikâyet dilekçimizi hazırladık ve yargının takdirine sunacağız” dedi. Aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Adana gibi büyük kentlerinde barolarının yer aldığı toplam 76 il barosunun eş zamanlı olarak elektrik faturalarını bulundukları illerde yargıya taşıyacağını aktaran Cihat Açıkalın, sorunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Bu arada 76 il barosundan yapılan ortak açıklamada, “Enerjinin ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir olması temel bir insan hakkı olduğu gibi enerjinin adil ve herkese ucuz bir şekilde ulaştırılması da Sosyal Devletin en temel görevidir. Barolar hizmet üreten, hiçbir ekonomik çıkarı olmayan ve Anayasa’nın 129. maddesinde kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olarak belirtilen; avukatlar ise Avukatlık Kanunu’nun 1. maddesi uyarınca kamu hizmeti gören, Ceza Kanunu tanımıyla da yargı görevini yürüten kişilerdir. Yapılan zam sonrası avukatlık bürolarına; barolarımızın tesislerine, yerleşke ve binalarına gelen elektrik faturalarının fahiş olduğunu da açıkça belirtmek isteriz” denildi. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.