ZEYTİN TALANINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

ZEYTİN TALANINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Hatay Barosu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle, tapuda zeytinlik olarak kayıtlı alanlarda elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla madencilik faaliyetlerinin yürütülmesine izin verilmesi hükmüne karşı itirazda bulundu.

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, bu yönetmeliğin hukuki olmadığını öne sürdü ve Baro olarak Danıştay’a bu kararın iptali için dava açtıklarını bildirdi. Hatay Barosu’ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Zeytin ağacı; sevginin, hoşgörünün, barışın sembolüdür. Ülkemizin en kıymetli ve katma değeri en yüksek tarım ürünlerinden zeytinimizi, maden lobisine feda edemeyiz. Enerji üretimi adı altında doğanın talan edilmesine seyirci, kalmayacağız. Baromuz tarafından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 01/03/2022 tarih ve 31765 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’a dava açılmıştır. Yasal her alanda takipçisi olacağız.”

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.