ZEYTİNLİKLER MADEN OCAKLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİN

ZEYTİNLİKLER MADEN OCAKLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİN

Hatay Baro Başkanı Cihat Açıkalın, zeytinlik alanlardaki madencilik faaliyetlerine ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yönetmeliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması yanı sıra İstanbul Sözleşmesi ve son olarak Elektrik tarifelerinde yapılan fahiş yükselişi dava ettiklerini dile getirdi.

Bu nedenle konuyu dava ettiklerini belirten Açıkalın, “Danıştay’dan duruşma günü bekliyoruz. Dava dilekçemizi yakından takip ediyoruz. Ancak yoğunluk nedeniyle duruşma günü verilmiş değil. Kısa bir süre içinde duruşma günü verilecektir” dedi.

DAVAYI TAKİP EDİYORUZ

Barolar olarak ortak hareket ettiklerini söyleyen Cihat Açıkalın, “Elektrik tarifesinde yapılan düzenleme gerek Anayasanın 2., 10. ve 167. maddelerine gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 14. maddesine açıkça aykırıdır” şeklinde konuştu. Başkan Açıkalın “Enerjinin ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir olması temel bir insan hakkı olduğu gibi enerjinin adil ve herkese ucuz bir şekilde ulaştırılması da Sosyal Devletin en temel görevidir. Yapılan fahiş zamlardan bizlerde etkileniyoruz. Tıpkı zeytinlik alanlarla ilgili endişelerimizi ve İstanbul Sözleşmesini olduğu gibi bu davayı da takip ediyoruz” dedi. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili başvurularının ise değerlendirilmeye alındığını ve 14 Haziran Çarşamba günü ilk duruşmanın yapılacağını aktaran Hatay Baro Başkanı Cihat Açıkalın, Zeytinlik alanlardaki madencilik faaliyetlerine ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yönetmeliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması içinde başvuruları olduğunu bu dava içinde gün verilmesini beklediklerini söyledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.