Meşale Gazetesi

ZOR DURUMDAKİ ESNAFIN YENİ TEHDİDİ,YASA DIŞI TÜTÜN TİCARETİ

ZOR DURUMDAKİ ESNAFIN YENİ TEHDİDİ,YASA DIŞI TÜTÜN TİCARETİ

Hatay’daki Artış Dikkat Çekiyor.

asa dışı tütün ticareti tütün tarımını baltaladığı gibi ruhsatla iş yapan esnafın da gelirini olumsuz etkiliyor. Temmuz ayı yaklaşırken, bu ticaretin döndüğü satış noktaları mercek altında. Yapılan bir çalışmaya göre Hatay’da yasa dışı tütün ticareti yapan nokta sayısındaki artış trendi devam ediyor. Şehrimizde bu dükkanların sayıları 450’ye yaklaştı.Pandemi koşulları ile mücadele eden bakkalın önündeki bir tehdit de yasa dışı tütün ticareti. Bu ticaret çiftçisinden esnafına, devletten tüketiciye herkesi olumsuz etkilemeye, hatta etkisini artırmaya devam ediyor.

Bu ticaretin bedelini Türkiye ödüyor

Emniyet güçleri yaygın operasyonlara devam ederken Türkiye’de yasa dışı tütün ticareti hacmi artıyor. Bu ticaretin yıllık vergi kaybı faturası 20 milyar lirayı bulmak üzere. Bu alanda etkin mücadele için önemli adımlar sırada bekliyor. Açık olarak ve makarona doldurulmadan yasa dışı ticareti yapılan tütüne verilen hapis cezası Temmuz ayında yürürlüğe giriyor.

Dürüst esnaf kaybetmemeli!

Cezaların ve KOM ekiplerinin yılmaz mücadelesinin sürekliliğiyle yasa dışı tütün ticaretinde önemli kazanımlar hedefleniyor. Bu ticaret ortadan kalktığında hem tütün çiftçisi, hem esnaf hem de devletimiz kazanacak. Ruhsatıyla, kontrollere ve denetimlere tabi olarak tütün mamulü satışı yapan esnaf yasa dışı ticaret karşısında gelir kaybetmeyecek. Esnaf dört gözle bu sene Temmuz ayına ertelenen açık ve makarona doldurulmadan yasa dışı olarak yapılan tütün ticaretine verilen cezaların da yürürlüğe girmesini bekliyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.