AK PARTİNİN GİDİŞATI ANAP SÜRECİNE BENZİYOR

AK PARTİNİN GİDİŞATI ANAP SÜRECİNE BENZİYOR

Türkiye siyasetinin son kırk yılını takip edenler bu yazının başlığına koyduğumuz tespitlere katılırlar mı ? bilmiyorum ama 2002 den bu yana kesintisiz iktidarda olan AK Parti’nin kendi içinde ciddi bir iktidar yorgunluğuna ve teşkilat bünyesinde başkan Erdoğan’ın deyimi ile yaşadığı metal yorgunluğun son iki yıl içerisinde daha da yoğunlaştığını görmek mümkün. Metal yorgunluğun nedenleri arasında iki yıla yaklaşan Pandemi süreci, yükselen enflasyon, tüketim maddelerindeki artış ve bundan kaynaklanan yoksul halkın gittikçe zorlaşan geçim derdini koyabiliriz.

 Birçok anket şirketine göre AK Partinin ve Cumhur ittifakının oylarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Bu anketçilerin ne kadar doğru tespit yaptıklarını bilmiyoruz. Ancak ciddi bir anket şirketinin şu tespitini sizlere aktarmak istiyorum. Anket şirketi sahibi diyor ki, AK Partiye oy veren seçmenin çoğunluğu fikren AK Partiden ayrılmış olsada, ama gönlü ve kalbi hala AK Partiden yana. Ama şimdilik arabayı sağa park etmiş ve el frenini çekmiş durumda görünüyor. Bence bu tespit bugün Türkiye siyasetinin en iyi çekilmiş röntgenidir. Anket firmasının bu yorumundan şunu anlıyoruz; AK Parti yanlısı seçmen her ne kadar AK Partiye kızmış olsada, muhalif siyasi partilere yanaşmıyor. Yirmi yıla yakın süre içerisinde AK Partiye oy veren bu seçmeni, demek ki mevcut muhalif partiler kendi saflarına çekemiyor. Öyle sanıyorum ki içinde bulunduğumuz bu süreç Türkiye’deki siyasi Liderlerinde kafalarını allak bullak ediyor. Türkiye’de bugün itibariyle siyasi mücadeleyi bloklaşmış iki ittifak sürdürüyor. Cumhur ittifakı ve Millet İttifakı’nın meydan savaşı gibi yaşanması beklenen önümüzdeki seçimlerin önemli bir belirleyicisi olması beklenen HDP’nin takınacağı tutumdur. DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın ( Cumhur ittifakının içinde yer almayacağız) şeklinde kamuoyuna yansıyan açıklamaları, Türkiye de üçüncü bir ittifakın kurulabileceğini ön görmekle beraber Millet ittifakının (Cumhurbaşkanı adayı benim) şeklinde tercüme edilebilir. DEVA Partisinin lideri Babacan’ın bu yaklaşımına İYİ Parti lideri Akşener’ in sıcak yaklaşmadığını biliyoruz. İşte bu yüzden üçüncü ittifakın doğma ihtimali çok yüksek. Burada Memleket Partisini kuran Muharrem İnce’nin ciddi bir joker olabileceğini tahmin ediyoruz. Millet ittifakı ana siyaset vurgusunu ( Recep Tayyip Erdoğan gitsin ) şeklinde kurguluyor ama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alternatif kendi içinde bir aday bulmakta zorlanıyor. Zaten bugün için Millet ittifakının üzerinde uzlaştığı bir Cumhurbaşkanı adayı henüz yok. Bazı CHP sözcüleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet ittifakının Cumhurbaşkanlığı adayı olacağını iddia ediyor. Bu iddiayı iki de bir kamuoyuna tekrarlayan CHP genel başkan yardımcısı Oğuzkaan Sağaltıcı ancak Sağaltıcı’nın bu açıklamaları İYİ Parti lideri Meral Akşener ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan tarafından bugüne kadar hoş karşılanmadığını ve desteklenmediğini çok iyi biliyoruz.  Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.