DEPREMDE 30 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BİNANIN ŞANTİYE ŞEFİ TUTUKLANDI

DEPREMDE 30 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BİNANIN ŞANTİYE ŞEFİ TUTUKLANDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 30 kişinin hayatını kaybettiği Hatay’daki 7 katlı Koray Apartmanı’nın şantiye şefi tutuklandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Antakya ilçesi Aksaray Mahallesi Şükrü Balcı Caddesi’nde yıkılan ve 30 kişinin hayatını kaybettiği Koray Apartmanı’yla ilgili binanın şantiye şefi H.H. gözaltına alındı.

Şüpheli H.H, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Öte yandan, şüphelinin dosyasına eklenen bilirkişi raporunda, binanın yapım aşamasındaki donatı detaylandırması ve malzeme kalitesi yetersizliği nedeniyle asli kusurlu olduğunun tespit edildiği belirtildi.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.