SÖZ VERDİK ANTAKYA’MIZI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

SÖZ VERDİK ANTAKYA’MIZI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, yerel bir televizyon kanalında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Binlerce yıllık kadim şehir Antakya’yı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, devlet-millet dayanışması ile kısa süre içerisinde şehri tüm bölümleriyle ayağa kaldıracaklarını söyledi. Antakya’ya 5 yılda çok sayıda kalıcı hizmet kazandırdıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, pandemi sürecinden başlayarak deprem ve sonrası da dahil 5 yıllık periyotta gerçekleşen hizmetlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

3 MİLYON MASKE DAĞITTIK

REKLAM ALANI

Konuşmasına pandemi döneminde yapılan hizmetlerle başlayan Başkan Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle pandemi sürecinde maske ihtiyacı vardı. Türkiye’de maske üretim merkezini kuran ilk belediyeyiz. 3 milyon maske üretip ücretsiz dağıttık. Sokağa çıkma kısıtlaması olan tüm mahallelerde, okullarda, ibadethanelerde, parklarda dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdik. Görevi başındaki polislerimize sıcak çorba dağıttık. Belirli noktalara 320 dezenfektan istasyonu, 320 maske atık standı yerleştirdik. 6400 litre dezenfektan kullanıldı. Beyaz masa ve CİMER üzerinden gelen 1850 yardım talebi karşılandı. EBA desteği TIR’ımız uzaktan eğitim desteği sağladı. Tablet dağıtımı gerçekleştirdik. 4 yaştan üniversiteye kadar hizmet veren dijital eğitim platformumuz hizmete girdi. Devletimizin destekleriyle sokağa çıkma yasağı döneminde 257 bin ton asfalt, 191 km yol yaptık. 28 mahallemizi asfaltla buluşturduk. 875 bin metrekare parke yol, 20 bin metrekare kaldırım, 95 km sathi kaplama, 296 km stabilize yol yaptık. 190 park, 2 mesire alanının bakımını yaptık. 10 bin metrekare parke taşı kullandık. 190 parkın 130’u tamamen yenilendi. Tüm parklarda güneş enerjisi ile aydınlatma hizmeti getirdik. 8 yeni park açtık. Tüm bitkilerimiz belediyemiz bünyesinde üretildi. Sokak hayvanlarına barınak, bakım ve beslenme hizmeti verdik. Tarım Bakanlığınca empati hayvan dostu şehirler ödülünü Emine Erdoğan hanımefendiden aldık. Günde 500 ton evsel atık bertaraf ediliyor. Tüm ibadethanelerimiz haftalık olarak temizleniyor. Sıfır atık projesine katkı sağlıyoruz. Devlet kurumlarımızı, okullarımızı, lavaboları da dezenfekte ettik. Tarihi Uzun Çarşı dış cephe yenileme, tek tip tabela uygulamasına geçildi. Ancak depremde yarıda kaldı. Tarihi yerlerin restorasyon işlerini yapacaktık. Esnafa destek amacıyla tabela vergisinde harçlarda %80 indirim yaptık. Deprem sonrasında ücretsiz hale getirdik. Nikah ücretlerinde de büyük indirim yaptık. 192 bin gıda kolisi, 73 bin haneye sıcak yemek, giyim yardımı, sabah çorba ikramları yapıldı. 379 adet akülü araç, 391 adet tekerlekli sandalye teslim edildi. 330 bin yemek, 231 bin çorba dağıtımı yapıldı. 3500 taziye çadırı hizmeti yapıldı. Sokak hayvanlarımıza yem, mama, barınma desteği verildi”

KENTİMİZE SPORTİK, KÜLTÜREL VE TİCARİ ALANLAR KAZANDIRDIK

Spora, sanata, el emeği ürünlere, eğitime büyük destekler verdiklerini ifade eden Başkan İzzettin Yılmaz; “Paralimpik şampiyon Sümeyye Boyacı kızımızın adını verdiğimiz yüzme havuzu yaptık. Burada 4 bin depremzede çocuğumuza kurs verdik. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, valilerimize, kaymakamlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Hatay’ımız binlerce yıllık bir şehir. Bir anda yeniden ayağa kalkamaz. Ancak 3-4 yıl içinde ayağa kalkacağımızı düşünüyorum. Uzay gözlem bilim merkezi kurduk. 12 bin öğrenciye uzay gözlemi yaptırdık. Gece gözlem etkinlikleriyle 8600 öğrenciye ulaştık. HEROD bilim Şenliği’nde 20.300 öğrenci misafir edildi. Robotik kodlama kurslarında 4042 öğrenciye kurs verildi. Öğrencilerimiz ROBOTEX yarışmasında Türkiye 1.’si oldu. Çocuklarımız Estonya’da dünya şampiyonasına katılarak 2. oldular. Öğrencilerimize tarımsal eğitim verdik. El sanatları müzesi açtık. Unutulmaya yüz tutmuş sanatkarlarımızın eserlerini sergiledik. Gastronomi merkezi kurduk. Yurtiçinden yurtdışından gelen çok sayıda misafirimiz oldu. El sanatları teşhir mağazamızı açtık. Turizm el sanatları satış mağazamızı açtık. 4 çok amaçlı salon, eski sinema yerinde kültür merkezi açtık. Depremde hasara uğradı. Sevdamız Antakya diye yola çıktık. İyi ki Antakyalıyım, iyi ki Hataylıyım. İyi ki bu memleketin bir evladıyım. Antakya’mızın tam olarak ayağa kalkacağına kesin olarak inanıyorum. 14 bin öğrencimizi kültür merkezimizde ağırladık. Tayfur Sökmen’de çok güzel bir Pazar yeri yaptık. Antakya Lezzet Festivali’ni ilk kez düzenledik. İnşallah seneye devam edeceğiz. 300 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdiğimiz program gerçekleştirdik. Öğrencilerimize çok sayıda kurs düzenledik. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gönül belediyeciliği prensibi ile çalıştık. 5 basketbol sahası, 13 futbol, 1 yarı olimpik havuz, 3 sentetik tribünlü çim saha yaptık ve kullanıma sunduk. Diğer spor alanlarında da kurslarımız ile lisanslı sporcular yetiştirdik. Voleybol ve futbolda takımlarımız liglerde mücadele ediyor. Cumhurbaşkanımızın elinden yerel yönetim başarı ödülü aldık. Şehir merkezi dışında kalan mahallelerimize durakları üreterek monte ettik” dedi.

GELEN BİNLERCE YARDIM MALZEMESİNİ VATANDAŞLARIMIZA DAĞITTIK

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımları özenle vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Başkan Yılmaz; “6 Şubat’ta kaybettiğimiz tüm canlara Allah’tan rahmet diliyorum. İlk önce barınma ihtiyacı vardı. Kurumlardan gelen 125 bin çadırı dağıttık. Gelen yardımlardan 22.500 battaniye dağıttık. 22.500 yatak dağıttık. 22.500 yastık. 12 bin ısıtıcı, 8500 tencere takımı dağıttık. 168.900 gıda kolisi dağıttık. Gıda kolilerinin tamamı gelen yardımlardan oluştu. Ülkemizin dört bir yanından gelen yardımlarla oluştu. 490 bin hijyen paketi dağıttık. 8.895.600 litre su dağıttık, devam ediliyor. 175 bin litre yakıt dağıtımı yaptık. 8500 litre jeneratör için benzin dağıttık. 123 ton odun 1500 odun sobası dağıttık.1300 mutfak tüpü dağıttık. 7800 adet piknik tüpü, 180 bin adet kıyafet dağıttık. 110 bin çift iç çamaşırı, 180 jeneratör, 230 bin tanker su kesilen alanlarda su dağıtımı, 152.600 adet vidanjör hizmeti gerçekleştirdik. 184 bin kanal açma hizmeti gerçekleştirdik. 73 bin paket çocuk bezi dağıttık. 112 bin kutu mama dağıttık. 3450 kğ köpek maması, 2300 kğ kedi maması dağıttık. Yardım gönderen herkese binlerce kez teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÜMİTSİZ DEĞİLİZ, ŞEHRİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Antakya’yı yeniden ayağa kaldırma konusunda kararlı ve ümitli olduklarını belirten Başkan Yılmaz; “Her gün şehirdeyim. Çarşıları, konteyner kentleri ziyaret ediyorum. Her gittiğimiz yerde çok duygulanıyorum. İnsanlarımızın hep beraber ayağa kalkacağız demeleri beni çok duygulandırıyor. Cumhurbaşkanımızın yardımlarıyla kentimizi ayağa kaldıracağız. Hiç ümitsiz değiliz, çünkü biz Antakyalıyız. Bu şehir çok kez yıkıldı, daha iyisi yapıldı. Biz de söz veriyoruz evlerimizi dirençli olarak yapıp çarşılarımızı yeniden açacağız” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.