PROF. DR. SEDAT CERECİ’NİN HATAY MUTFAĞI BELGESELİNE TEŞEKKÜR 

PROF. DR. SEDAT CERECİ’NİN HATAY MUTFAĞI BELGESELİNE TEŞEKKÜR 

Binlerce yıla dayalı Hatay Mutfağını 6 Şubat depreminden önce filmle belgeleyen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı adlı belgeseline, 1 Şubat akşamı Mersin Fotoğraf Derneği’nde yapılan gösterimin ardından teşekkür belgesi takdim edildi.

Prof. Dr. Cereci’nin Hatay’ın değişik yörelerinde iki buçuk yılda çektiği Hatay Mutfağı belgeselinde, Hatay’ın binlerce yıla dayalı tarihinden günümüze kadar gelen yüzlerce yemekten oluşan çokkültürlü yapının tarihsel öyküsünün anlatıldığı dile getirildi.

Mersin Fotoğraf Derneği üyelerinin, Hatay Hayat Ağacı Derneği üyelerinin ve çok sayıda Hataylı depremzedenin izlediği belgesel sonunda duygusal söyleşilerin yapıldığı bildirildi. Prof.Cereci’nin uzun araştırmalar sonunda çekimine başladığı belgeselde, Hatay’ın temel demografik unsurları olan Ermenilerin, Süryanilerin, Yahudilerin, Arapların, Türkmenlerin, Çerkeslerin, Özbeklerin ve diğer etnik unsurların Hatay’ın mutfak kültürüne katkılarının örneklerle belgelendiği belirtildi.

Önceki yıllarda Hatay’ın diğer kültürel degerlerini de filmle belgeleyen Prof. Cereci’nin, belgesellerini 80den fazla ülkede film festivallerinde gösterdiği ve çeşitli ödüller aldığı öğrenildi. 6 Şubat Hatay Depremini de filmle belgeleyen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, “6 Şubat 4.17” adlı deprem belgeselini, depremin 1.  yıl dönümünde Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde göstereceği bildirildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.