KAYMAKAM ACAR HASSA’YI KALKINDIRIYOR

KAYMAKAM ACAR HASSA’YI KALKINDIRIYOR

Kumlu Kaymakamı Osman Acar, ilçede deprem sürecinin ardından kalkınmayı hızlandırmak adına tüm çalışmalara öncülük etmeye devam ediyor.

İlçede son olarak art arda TOKİ konutları ve eğitim konulu toplantılara başkanlık yaptı.

Kaymakam Osman Acar başkanlığında, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Bayraktar, Şube müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların müdürleri ile birlikte belediye konferans salonunda okul müdürleriyle “eğitim toplantısı” düzenlendi. Kaymakam Osman Acar, “İlçedeki öğrencilerin motivasyonlarının arttırılması, daha kaliteli bir eğitim alması, sosyal ve kültürel yaşantıların zenginleştirilmesi, sağlıklı ve zinde yaşamlarının olması, çağın gelişimlerini takip edebilmeleri konusunda Kaymakamlık olarak okul ve kurumlarımıza her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. Kaymakam Osman Acar, ’’Eğitim bugün artık sadece kalkınmamamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletinde dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Öğretmenlerimizin, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlaklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, okuduğunu anlayan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklere bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI

Yapılması planlanan çalışmaların da görüşüldüğü toplantıda okul müdürlerinden özellikle veli ziyaretlerine ağırlık vermelerini söyleyen Kaymakam Osman Acar eğitim ve öğretimde başarı için öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninin kurulması gerektiğini belirtti.

İKİNCİ TOPLANTI TOKİ HAK SAHİPLERİYLE GERÇEKEŞTİ

Düzenlenen toplantıya Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gül, Afat Yetkisi ve TOKİ Etap Mühendisleri ile yetkilileri katıldı.

Hassa Belediye Konferans Salonunda düzenlenen söz konusu toplantıda konuşan Kaymakam Acar ilçemize yapılan TOKİ Konutları hakkında brifing aldıktan sonra; “İlçemize yapılan 4000’e yakın TOKİ konutunun iki etabındaki çalışmalar tamamlanmış olup, söz konusu evlerin anahtarları vatandaşlarımıza teslim edilmişti. Yapı Kayıt, Yapı Kullanım belgesi, vatandaşlarımızın elektrik ve su abonelikleri yaptırıp yerleşmelerine devam edilmektedir. Şuanda 469 hak sahibi ailemiz evlerine oturmaya başlamıştır. İnşallah önümüzdeki hafta bu sayıyı arttırarak bütün vatandaşlarımızı TOKİ’deki evlerine yerleştireceğiz. Bunların yanı sıra kırsal mahallelerimizde bulunan köy evlerimizin de inşaatları tüm hızıyla devam etmektedir. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüp bir an evvel kimseyi mağdur etmeden bütün Hassalı hemşehrilerimize Allah’ın izni ile evlerini teslim etmiş olacağız. “Rabbim yapmış olduğumuz çalışmalarımızdan dolayı bizleri milletimize mahcup etmesin” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.