YEŞİLDAL: HATAY’I KÖK İLE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

YEŞİLDAL: HATAY’I KÖK İLE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Hatay’ı “KÖK” ile ayağa kaldıracaklarını söyledi. 

Hatay için verdiği mücadeleyle takdir toplayan Milletvekili Yeşildal, Hataylılara yönelik müjde niteliğindeki açıklamasında; “Hatay’daki projemizi bir mimar sahiplendi ve kent merkezi bu mimarın imzasını taşıyacak. KÖK çalışmaları kapsamında yapılan ilk toplantımızda, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da yapılacak yeniden inşa, restorasyon ve mekansal planlama çalışmalarının master planları üzerinde çalıştık. Kent merkezimiz çok önemli ve son 21 yılda başarıyla bu noktaya getirdiğimiz kalkınma yolculuğumuzun kesintiye uğramaması için öncelikli olarak ayağa kaldırılması gerekiyor. Mimari açıdan geçmişin izlerini taşıyan ve pek çok tarihi binaya ev sahipliği yapan kent meydanlarını, caddelerini, sokaklarını birer birer uzmanlarımızla mercek altına alıyor, mimari tarzlar konusunda bize ilham verecek tarihi binaları tespit ediyor ve her bir şehrimizin genelinde uygulayacağımız şehir planlama yaklaşımını kararlaştırıyoruz. Bundan 20 yıl önce böyle bir proje için Alman, Fransız, Amerikalı mimarların adı geçerdi ama bugün ülkemizin yetiştirdiği çok kıymetli mimar ve şehir planlamacılarla çalışarak, dünyaya başarı öyküsü olarak gösterebileceğimiz işler yapabilecek durumdayız. Hatay, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş’ın depremde zarar gören kent merkezleri KÖK çalışmaları ile ayağa kaldırılıyor. Çalışmalar istihdam, lojistik, eğitim, sağlık, tarihsel mimari birikim gibi konularda yapılacak. Projelerin her biri bir mimar tarafından sahiplenilecek ve her ilin kent merkezi bir mimarın imzasını taşıyacak. Ekibimiz ülkemizin yetiştirdiği çok kıymetli Türk mimarlar ve şehir planlamacılarından oluşuyor” ifadesini kullandı.Haber:Fadime ÇAYLI

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.