HATAY BÖLGE HASTANESİ NEREDE YAPILMALI?

HATAY BÖLGE HASTANESİ NEREDE YAPILMALI?

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay Bölge Hastanesi’nin nerede yapılması gerektiği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hastanenin kesinlikle fay hatlarından uzak ve sağlam zeminde inşa edilmesi gerektiğini belirten  Kaşıkçı: “Topboğazı Mevki ile Serinyol Mahallesi arasındaki bir bölgede, Antakya-İskenderun karayoluna yakın bir mesafede ve Amanos Dağları istikametinde olmasının doğru olacağı kanaatindeyim.“dedi.

EN FAZLA İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ANDA KULLANAMADIK

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Sanırım devam eden bu tartışmaya bizim de katkı sunmamız farz oldu. Afet anında özellikle Sağlık Tesislerinin ne kadar büyük önem taşıdığını maalesef acı deneyimle tecrübe ettik. En fazla ihtiyaç duyduğumuz anda yanlış yer seçimi yüzünden ağır hasar alan bölge hastanemizi kullanamadık. Şimdi madem yeni bir bölge hastanesinin yapımı planlanıyor o zaman yer seçimi konusunda hassas davranmak zorundayız.

REKLAM ALANI

TOPBOĞAZI MEVKİ İLE SERİNYOL MAHALLESİ ARASI

Bu manada yeni hastanenin kesinlikle fay hatlarından uzak ve sağlam zeminde inşa edilmesi gerekmektedir. Bir diğer önemli husus ise, adı üzerinde Bölge Hastanesi olarak planlanan Sağlık Yerleşkesinin Hataylı (15 ilçe) tüm hemşehrilerimizin kolayca ulaşabileceği bir lokasyonda olmasıdır. Yukarıdaki tespitlerimiz ışığında 1000 Yataklı Bölge Hastanesinin Topboğazı Mevki ile Serinyol Mahallesi arasındaki bir bölgede, Antakya-İskenderun karayoluna yakın bir mesafede ve Amanos Dağları istikametinde olmasının doğru olacağı kanaatindeyim.

GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR

Son olarak; İfade ettiğimiz lokasyonda yapılacak bir hastanenin tam anlamı ile Bölge vasfını taşıyacağı, Havalimanı ile çok hızlı entegre olabileceği, Yapımı devam eden İskenderun-Antakya Tünel inşaatının tamamlanması ile birlikte Toprakkale-Antakya Otobanına kesintisiz bağlanabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır.” Dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.