Altınözü’nde Gaziler Günü kutlandı

Altınözü’nde Gaziler Günü kutlandı

Altınözü’nde Gaziler Günü kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “GAZİ” ve “MAREŞAL” unvanlarının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Altınözü ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Tacettin Sürmeli parkında bulunan Atatürk anıtı önündeki çelenk sunma töreni ile başladı. Buradaki törene Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Garnizon Komutanı P. Ütğm. Mustafa İlkay Bilir, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Abdi Üçkuyu, Altınözü İlçe Emniyet Amiri Ali Yılmaz , kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk anıtına garnizon komutanlığı, kaymakamlık ve belediyenin çelenlkleri bırakıldı.
BU DESTANI YAZAN KAHRAMANIN ADIDIR “GAZİ”
Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade Üstteymen Ömer Kaya şu ifadeleri kullandı. “Bu gün sergilediği üstün komutanlık dehası, cesaret ve kahramanlığın tarih şinas milletimizle takdir edilişinin bir nişanesi olarak Türkiye Müyük Millet Meclisi tarafından ebedi baş komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Maraşal Rütbesi verildiğinin de yıl dönümüdür. MuhGAzilik Türk vatan severliğinin, Türk kahramanlığının, ve Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Ulu Önder Atatürk te Gazi unvanı ile anılmaktan büyük bir gurur ve şefer duyduğunu hep ifade etmiştir. Değerli gazilerimiz, ulusumuzun birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar toprak, bayrak ve vatan uğrana verilen canlar gelmektedir. Ülkemizin bu gün ulaştığı seviye başsa Kurtuluş Savaş’I olmak üzere Kore’de, Kıbrıs’ta teröristle mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı ve Zeyrin Dalı Hareketlerinde yaşamını yitiren aziz şehittlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Dünya’nın en hassas bölgelerinde yer alan ülkemiz, bölgede bir istiklal unsuru ve Uluslar arası toplumun saygın bir üyesi olarak birlik ve veraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız ve şerefiyle yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur.
GAZİLER PROTOKOL İLE KAHVALTI YAPTI
Altınözü’nde göreve geldikleri günden bu yana kültürel değerleri sahiplenmesiyle takdir toplayan Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun ikinci ayağı olan Gaziler onuruna verilen kahvaltı etkinliği Altınözü Belediye parkında bulunan Zeytin Kafe&Restaurantta gerçekleşti. Düzenlenen etkinlikte gaziler Altınözü protokolü ile beraber kahvaltı yaptılar. Gazilerin arasına oturan Kaymakam Uygur ve Başkan Sarı gazilerle bol bol sohbet ettiler.
UYGUR: BU MİLLETİN MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Burada kısa bir konuşma yapan Kaymakam Uygur, “ Altınözü küçük bir ilçe sayılır ama bakttığımız zaman ilçemiz 38 Gazi çıkarmış. Bu gazilerimizden 27 tanesi hakkın rahmetine kavuşmuştur. 11 Tanesi ise hayatta. Özellikle Kore Gazilerimiz parmakla gösterilecek sayıda kaldı. Bir ülke kendi bağımsızlığı, özgürlüğü ve onuru için Gazilerine, şehitlerine ve ailelerine ne kadar değer verirse, geleceğe bir o kadar iyi bakar.” Diye konuştu.
GAZİLERİMİZ, MİLLETİMİZİN ORTAK HATIRASINA EMANET EDİLMİŞ AZİZ VARLIKLARIMIZDIRAltınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da yaptığı konuşmada, “19 Eylül, vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. 19 Eylül Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk’ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül bize atamızdan en büyük mirastır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak Türk milletine mal olmuş, gönüllerimizde taht kurmuşlardır. Onlar, milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlıklarımızdır. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.
Bundan dolayıdır ki, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.” İfadeledirini kullandı.
Etkinlik günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.