BAŞKAN YAVUZ “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

BAŞKAN YAVUZ “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

YAVUZ Mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti, 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulduğunda, küllerinden yeniden doğmuş bir ulusun sembolüydü. Bugün, 100. yılını kutladığımız bu büyük devrim, Türkiye’nin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte, Türkiye modern, laik ve demokratik bir devlet olma yolunda büyük adımlar attı. Halkın egemenliği ilkesi benimsendi, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı, eğitimde, hukukta ve sosyal hayatta reformlar gerçekleştirildi. Latin alfabesine geçiş, dilin sadeleştirilmesi gibi adımlarla kültürel bir devrim yaşandı, halkın bilinçlenmesi ve aydınlanması hedeflendi.

Cumhuriyet bir halk yönetimidir. Cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Cumhuriyetimizi bugün bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak adına özveri ile çalışmaktayız.

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Bu süreçte en güçlü desteğimiz, referansımız ve çıkış noktamız, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün gelmiş olduğu yerdir.

Bu 100 yılın ardında, elbette zorluklar ve sıkıntılar yaşandı. Ancak bu süre zarfında Türkiye, ekonomik, kültürel ve teknolojik alanlarda büyük gelişmeler kaydetti. Yüksek binaların, modern şehirlerin ve köprülerin inşa edildiği, bilimde ve sanatta uluslararası başarılara imza atıldığı bir çağda yaşıyoruz.

Gücünü Milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, Milletimizin azmi ve büyük bir iman gücü ile gerçekleştirdiği Kurtuluş mücadelesinin önemli bir eseridir. Cumhuriyet; yorgun yoksul ve yoksulluk içindeki bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanmak için giriştiği milli mücadelenin sonunda külleriyle elde ettiği büyük bir zaferin sonucu; Büyüyen, gelişen ve çağdaşlaşan Türkiye’nin işaretidir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın önderliğinde Gençlerimize emanet edeceğimiz 2053 vizyonundan sonraki hayallerimizi ise Malazgirt Zaferi’nin bininci yılına atfettiğimiz 2071 vizyonumuzla taçlandıracağız. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek/İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.” 2071 vizyonunu da bizden sonraki nesiller hayata kazandıracak, alt yapısını hazırlayacak ve canlandıracaktır.

Milletçe Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede, milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, son 100 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir.

Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesi doğrultusunda, Türkiye’nin dünya barışına katkıda bulunan, bölgesel ve global sorunlarda çözüm üreten bir ülke olması temennisiyle, cumhuriyetimizin 100. yılını gönül dolusu kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.