CHP HATAY KURULTAYA TAM KADRO KATILDI

CHP HATAY KURULTAYA TAM KADRO KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri, İl Başkanı ve partililer tam kadro olarak CHP’nin 20’nci Olağanüstü Kurultay için, Ankara’da, ATO Congresium’da yerlerini aldılar.

Kurultaya CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara, CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün ve partililer katılım gösterdi. CHP Tüzük Kurultayı Ankara ATO Congresium Kongre Merkezinde başladı. Sembolik açılışı Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümü nedeniyle Sivas’ta yapılan Tüzük Kurultayı’nın resmi açılışı, bugün saat 10.00’da yapıldı. “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” adı altında yapılacak Tüzük Kurultayı’na sadece delegeler ile onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar davet edildi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait ayrılan koltuk da boş kaldı. Kurultayın divan başkanlığına CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek oybirliği ile seçildi. Özgür Özel’in konuşmasından önce CHP yönetiminin göreve geldiği 10 ayda yaptıklarını anlatan bir sinevizyon gösterildi. Daha sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurultay’ın açılış konuşmasını yaptı. Tüzük konusundaki tartışmaların uzun sürmesi ve tüzük değişikliği oylamalarının geç saatlere kadar sürmesi öngörülürken, içtüzüğün 20 maddesinde değişiklik yapılması bekleniyor. Bu kapsamda, Genel Sekreter güçlendirilecek. Kurultaylarda Genel Başkan aday gösterilmeyecek. İstemesi durumunda aday olacak. Genel başkan adaylarının da delegenin yüzde 5 imzasıyla aday olabilmesi aday olacakların da en fazla yüzde 10 imza ile başvurusu yapabilmeleri sağlanacak. Tüzük taslağına göre hakim denetiminde ön seçim zorunlu olmaktan çıkarılıyor. Örgüt denetiminde ön seçim, aday yoklaması ve örgüt denetiminde aday yoklamasının da dahil edildiği karma bir sistem öngörülüyor. Ancak parti içinde bir grup, hakim denetiminde ön seçimin esas alınması gerektiğini savunuyor. Tüzük taslağında, başta milletvekilliği olmak üzere bir kişinin parti kurullarında en fazla 3 dönem üst üste görev alabileceği ancak ön seçime girenler için bu koşulun aranmayacağı öngörülüyor.

KARA: BU KURULTAY CHP’NİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜNÜN SEMBOLÜDÜR

REKLAM ALANI

Kongre öncesinde konuşan Milletvekili Nermin Yıldırım Kara; “Partimizi yeni yüzyılda daha da güçlü kılacak tüzük ve program çalışmalarını gerçekleştireceğimiz 20’nci Olağanüstü Kurultay için, Ankara’da, ATO Congresium’dayız. Bu kurultay; 31 Mart’ta iktidar yürüyüşünü fiilen başlatmış partimize, bu yürüyüşe uygun bir ruh ve kimlik kazandıracaktır. Komisyonlarda yapılacak çalışmalar sonucunda hazırlanacak yeni tüzük ve programın, partimizin gücüne güç katacağı açıktır. “İkinci Yüzyılda Değişim Kurultayı”’nın tüm partimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.