DEPREMZEDE HATAYLI ÖĞRENCİLER KONTENJANLA YERLEŞTİ

DEPREMZEDE HATAYLI ÖĞRENCİLER KONTENJANLA YERLEŞTİ

Depremzede öğrencilere özel olarak açılan aralarında Hataylı öğrencilerin de bulunduğu 6 bin 805 kontenjanın tamamına başvuran öğrenciler tercih ettiği okullara yerleştirildi. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kayıtlı depremzede öğrenciler için bu kontenjanlar oluşturulmuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını “www.meb.gov.tr” adresinde erişime açtı.
2024 Liselere Geçiş Sistemi yerleştirme sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 96,21’i tercih ettiği okullara yerleşti. 28 Haziran-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih döneminde, 1 milyon 13 bin 239 öğrenci, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. İlk yerleştirmede, öğrencilerin yüzde 96,21’i tercih ettiği okullara yerleşmiş oldu.

Yerel yerleştirmede, öğrencilerin yüzde 95,77’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Merkezi yerleştirmede ise öğrencilerin yüzde 72,64’ü ilk üç tercihlerinden birine yerleşmiş durumda.
Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya değişiklik yapmak isteyen öğrenciler için nakil işlemleri iki dönem hâlinde gerçekleştirilecek. İlk nakil tercihlerinin alınacağı dönem 22-26 Temmuz olarak belirlenirken, sonuçlar 29 Temmuz’da açıklanacak. İkinci nakil tercihlerinin alınacağı dönem ise 29 Temmuz-2 Ağustos olacak ve sonuçlar 5 Ağustos’ta ilan edilecek.
Boş kalan kontenjanlara yerleştirme başvuruları ise 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuruda bulunabilecek. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19-23 Ağustos tarihlerinde alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos’ta açıklanacak.
Bu gelişmeyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı bulunan depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı. Bu kapsamda açılan kontenjanlara başvuran öğrencilerin tamamı tercihlerine yerleştirildi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.