HABİB-İ NECCAR DAĞI KORUMA ALTINDA

HABİB-İ NECCAR DAĞI KORUMA ALTINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Habib-i Neccar Dağı Alanı’nı Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil etti.

Anadolu’da inşa edilen Müslümanların ilk ibadethanesi olması özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camii’den adını alan dağını sit alanı olarak koruma altına alan karar Resmi gazetede yayınlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle; “Hatay ili Antakya ilçesinde yeralan Habib-i Neccar Dağı Doğal Sit Alanı haritada gösterildiği şekliyle bakanlık makamının 28.04.2021 tarih ve oluru ile Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil edilmiştir. 27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Korunan Alanların tespit, tescil ve onayına ilişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 2. Maddesinin j bendinde yer alan Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süreyle duyurulur” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.