HADO GEMİSİNİN SAHİBİ VEYA SAHİPLERİ KİMLER?

HADO GEMİSİNİN SAHİBİ VEYA SAHİPLERİ KİMLER?

HADO GEMİSİNİN SAHİBİ  VEYA SAHİPLERİ KİMLER?

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sekiz ay önce büyük reklamlar ile kamuoyuna duyurulan HADO projesi için Yunanistan’dan getirildiği iddia edilen geminin sahiplerinin kim yada kimler olduğu merak ediliyor.Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş’ın başarısız projeleri haline dönüşen HADO projesi için kiralanan gemi yaklaşık altı aydır İskenderun limanı açıklarında bekletiliyor.Yerel seçimler öncesinde Hatay siyaset gündemine oturan gemi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.Gemi için her ay yüz bin dolar civarında kira ödendiği iddia edilirken bu paranın nerden ve kimden karşılandığı merak ediliyor .


Kımrıs,Beyrut ve Mersine yolcu taşımacılığı için kiralanan gemi ile ilgili olarak kiralama bedeli konusunda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden bu güne kadar hiçbir açıklama yapılmaz iken ve geminin kimden veya kimlerden kiralandığı kamuoyuna açıklanmadı. Dünyanın en hızlı yolcu gemisi olarak tanıtılan 2001 model İris Jet adlı yüksek hızlı deniz otobüsü,2017 yılının mart ayında Yunanistan’da beş Türk girişimcinin kurduğu bir firma tarafından 2018 yılı başında satın alındı.

Daha sonra İris Jet adlı deniz otobüsü HBB’ye HADO projesi kapsamında bedeli açıklanmayan bir fiyat karşılığında kiralandı.2018 yılı 18 Haziran tarihinde KOS adasından yola çıkarak İskenderun limanına demirleyen İris Jet’in bir ara satışa çıkarıldığı iddia edilmişti.
Gemi sahipleri konusunda bu güne kadar sır vermeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi aylık kiralama bedeli konusunda da kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmıyor. HABER: FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.