HATAY’DA KOBİ’LERE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMI…

HATAY’DA KOBİ’LERE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMI…

KOBİ’lerin yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmeleri ve uluslararası rekabet gücünü artırmaları amacıyla Dünya Bankası iş birliği ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, KOSGEB tarafından yürütülen Yeşil Sanayi Destek Programı devreye alındığı bildirildi. 

KOSGEB Hatay Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; KOSGEB eliyle verilecek olan 250 milyon dolarlık bütçeyle iki ayrı teklif çağrısıyla çıkılan destekle Sanayi KOBİ’lerinin; 2023-01 Proje Teklif Çağrısı: Bu program kapsamında KOSGEB Güneş Enerjisi Sistem kurulumu için işletme başına 14 milyona kadar destek sağlayacak. Çağrı kapsamında işletmelerin GES yatırımlarına ilişkin Makine ve Teçhizata; bilişim donanımı, harcanarak tükenmeyen donanımsal malzemeler de (motor, elektronik bileşenler, kasa vb.) dâhil. Destek oranı yüzde 60, faizsiz ve geri ödemeli olacak. Geri ödemeler proje bitiminden 1 yıl sonra başlayacak. “Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı ile işletmelerin çatı üstü ve sanayi tesisi içerisindeki birleşik güneş enerjisi yatırımlarına 14 milyon TL’ye kadar’’, 2023-02 Proje Teklif Çağrısı:

• Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı ile de,

• Enerji verimliliği

• Su verimliliği

• Ham madde verimliliği

• Sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü

• Endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi konu başlıklarında hazırlayacakları projeler 4 milyon TL’ye kadar desteklenecek. Program ile ayrıntılı bilgi, aşağıdaki bilgilendirme sayfası linkinden ve KOSGEB Hatay Müdürlüğü’ ndenalınabilecek.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.