Meşale Gazetesi

Lütfü Savaş’ın Adaylığı Sallantıda mı?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın CHP’den tekrar aday gösterilmesi konusunda genel merkezin tereddüte girdiği iddia ediliyor.

Lütfü Savaş’ın Adaylığı Sallantıda mı?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP’den tekrar aday gösterilmesi konusunda genel merkezin tereddüte girdiği iddia ediliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde ilimizi ziyaret eden CHP Heyetinin gezdiği yerlerde Başkan Savaş’a yönelik halktan aldığı tepkileri raporolaştırdığı ve bu raporu dün itibariyle MYK ‘ya sunduğu bildiriliyor. HBB Başkan’ı Lütfü Savaş’ın adaylığının bugüne kadar açıklanmamış olması da “Lütfü Savaş’ın yerine başka bir aday arayışının CHP gündeminde olduğu iddia ediliyor.” Öte yandan HBB Başkanı Lütfü Savaş’a yönelik olarak CHP örgütlerininde büyük tepki gösterdiğini belirten partililer, ‘Başkan Savaş 5 yıl önce CHP’den seçilmiş olmasına rağmen hizmet süresi içerisinde partililere fazla yüz vermedi. Hatta diğer partililere Belediye’nin imkanlarından ve hizmetlerinden daha çok yararlandırdı. Biz partililer bugüne kadar Hatay Büyükşehir’de iktidar olmanın sevincini yaşayamadık’ dediler.HBB Başkan’ı Lütfü SAVAŞ’ın tekrar aday gösterilmesine CHP Genel Merkezinde de çok sayıda PM üyesi ve MYK üyesinin karşı çıktığını ifade eden parti yetkilileri Hatay Büyükşehir adayının mutlaka örgüt kökenli olması konusunda hassasiyetin devam ettiğini belirttiler.
HBB Başkan’ı Lütfü Savaş’ın 5 yıllık görev süresinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin rasyonel yönetemediğini ve işi bilen profosyonel kadrolarla çalışamadığını, planlı programlı hizmet üretemediğini ve halkın beklediği hizmetleri veremediğini belirten partililer CHP Genel Merkezi’nin alternatif aday arayışlarına destek verdiklerini ifade ettiler. Başkan Savaş’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında “tekrar aday olamaz isem üniversitedeki görevime geri dönerim “ şeklindeki sözlerinin tekrar CHP’de adaylığı konusunda kendisininde tereddütte olduğu şeklinde yorumlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.