MİLLET BAHÇESİ YÜZBİNLERİ AĞIRLADI

MİLLET BAHÇESİ YÜZBİNLERİ AĞIRLADI

Son yıllarda aldığı yatırımlarla cazibe merkezi haline gelen Altınözü ilçesi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

8 yıl önce açılışı yapılan 15 Temmuz Milli İrade Parkı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak adreslerinden biri oldu. Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda yer alan birbirinden güzel tesisleriyle de ilgi odağı olmayı başarıyor. Geniş bir alana sahip olan parkta çocuklar için oluşturulan oyun alanı ve içerisinde bulunan ağaçlar, peyzaj çalışması ve tahta köprü vatandaşların beğenisini topluyor. Öte yandan ‘Cam Teras’, ‘Ters Ev’, ‘Asmalı Köprü’, ‘15 Temmuz Milli İrade Parkı’ ‘Zipline’ ve ‘Vagon Kafa’ gibi aktivite merkezleri ile ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Asrın felaketi sonrası zorunlu olarak Altınözü ve mahallelerine yerleşmek zorunda kalan vatandaşlar biraz değişiklik olması amacı ile ara ara ziyaret ettikleri 15 Temmuz Milli İrade parkında birçok aktivitenin olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlar ilgilerini en çok her bir ayrıntısı ile ters bir şekilde inşa edilen Altın Konağın çektiğinin altını çizerek her gelişlerinde ziyaret ettikleri sözlerine eklediler.  Altın Konağın yapımını gerçekleştiren Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Ziyaretçiler aynı zamanda Ters Ev Altın Konak ziyaretleri süresince kendilerine eşlik eden güler yüzlü görevlilere de şükranlarını sunduklarını söylediler.

“KEŞKE HER BELEDİYE BAŞKANI AYNI ÇALIŞMALARI YAPSA” DEDİRTTİ 

İlçede ayrı bir dünya inşa edildiğini yorumlayan vatandaşlar, “Depremde büyük zarar gören Antakya ve çevresinden oldukça fazla sayıda insanları ağırlamaya başlayan Altınözü’nde oluşan kalabalık nüfusun sık sık ziyaret ettiği adreslerden biri oldu. İlçe adeta kendi içinde bir dünya oluşturmuş. Keşke her belediye başkanı aynı özveriyi ve çalışmayı gösterse. Şimdiye kadar Hatay cennet olurdu” dediler.

Bir diğer ziyaretçi ise, “Altınözü bir cazibe merkezi haline dönüşmüş. Bu durum elbette çok güzel. İnsanın kendi ilinde böyle başarılı projeler görmesi mutluluk verici. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel. Umuyoruz ki dünyaya açılan bir kapı olur burası ve çok daha fazla ziyaretçi ağırlar. Böylelikle şehir ekonomisi de kalkınmış olur. Zaten çok can ve mal kaybettik bu depremlerde. En azından turizme açılan bir kapı olursa insanların toparlanması daha kolay olur. Ayrıca ilçenin tarihi de oldukça etkileyicidir. Altınözü adının Osmanlılar zamanında verildiği, o dönemde Fatikli Mahalle’sinde düzenlenen tapu kayıtlarından Altınözü isminin geçmesinden anlaşılmaktadır. Altınözü, Araplar tarafından alınmasından sonra kale tipi şato anlamına gelen Kasır diye anılmış ve zamanla bu kelime bozularak, halk arasında Kuseyr denilmeye başlanmıştır. İslamiyet’in yayılmasından sonra Altınözü’ ne hâkim olan Koz Kalesi, Hz. Ömer devrinde 638 yılında Araplar tarafından fethedilmiştir. Daha sonra Haçlıların eline geçmiş ve bu durum 150 yıl devam etmiştir. Ancak Memluk Sultanı Baybars daha sonraları Kuseyr (Altınözü) bölgesini ele geçirmiş ve bu bölgede 1515 yılına kadar hakimiyetini sürdürmüştür. Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim Mısır seferi (1515) sırasında Kuseyr bölgesini Osmanlılara bağlamıştır. Bölgede altın madenleri olduğu için de kente Altınözü adı verilmiştir. II. Abdulhamit’in toprak reformu sırasında Altınözü Halep Vilayetine bağlanmıştır. 1. Dünya savaşı sonrasında Altınözü’ndeki milisler, Türkiye ile Fransa arasında imzalanan 1921 Ankara anlaşmasına kadar Fransızları 3 yıl süreyle Altınözü’ne sokmamıştır. Ancak Ankara antlaşmasından sonra Altınözü’ne giren Fransızlar, Hatay’ın Anavatana katılışına kadar (23 Temmuz 1939) milislerle uğraşmıştır. Hatay’ın Anavatana katılışı ile bu durum son bulmuştur. Hatay il ilan edildikten sonra Altınözü de ilçe olarak 1945 yılında Hatay’a bağlanarak 15 ilçeden biri olmuştur” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.