SİYASETİN PARLAYAN YILDIZI MEHMET GÜZELMANSUR

SİYASETİN PARLAYAN YILDIZI MEHMET GÜZELMANSUR

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur iki yıl önce milletvekili seçildiğinde ‘’bu adam ne yapabilir’’ şeklinde bazı kesimlerin bıyık altından gülümsediklerini biliyorum. Buna karşılık milletvekili Güzelmansur, iki yıla yaklaşan vekillik süresi içerisinde, bu çevreleri mahcup ettiğini belirtmemiz gerekiyor.

Mehmet Güzelmansur Hatay CHP aday milletvekili aday listesinde birinci sıraya nasıl geldi, kimlerin desteği ile geldi tartışmasını bu yazımda girmek istemiyorum. Çünkü bu yazımda milletvekili Güzelmansur’un iki yıla yaklaşan milletvekiliği süreci içerisinde ortaya koyduğu başarılı performansı anlatmak istiyorum.

Milletvekili Güzelmansur genç bir siyasetçi olmasına rağmen, Hatay’ın ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına son derece hakim bir siyasetçi portresi çiziyor. Yurtdışından bir  Üniversitesinden aldığı diplomaya birde milletvekili nişanı eklenince topluma olan sorumluluğunu ve ülkeye hizmet etme yükümlüğünü daha da arttırmış olacak ki, bu vicdani borcunu topluma ve ülkeye ödemesi gerektiğinin sorumluluğu içerisinde bir siyaset yapıyor. Ama bu siyaset anlayışını hayata geçirirken daha önce Hatay CHP’de milletvekilliği yapmış yaşlı siyasetçilerin tecrübelerini de göz önünde bulunduruyor. Mehmet Güzelmansur Hatay’da siyasete Antakya Belediye Meclis Üyeliği ile başladı. Hemen arkasından CHP Hatay İl Başkanı seçildi ve kısa bir süre sonra birinci sıradan Hatay CHP milletvekili oldu.  Yurtdışı bir üniversiteden mezunu olması ve yabancı dil biliyor olmasından dolayı TBMM Dışişleri Komisyon Üyeliğine getirildi.

Güzelmansur’un siyasetteki bu hızlı yükselme süreci hiçte tesadüf değildi. Daha da açık ifade etmek gerekir ise Mehmet Güzelmansur Hatay’da ve Türkiye’de siyaset merdivenlerinin başarıyla tırmanırken bu işin hakkını verdiği için tırmanıyor. Bu tırmanma sürecinde kimsenin eteğine yapışarak bu merdiveni çıkmıyor. Yurtdışı bir üniversiteden aldığı diplomasının aşıladığı bilgi,beceri ve cesaretle bu işleri başardığına inanıyorum.

Milletvekili Güzelmansur, ulusal ve yerel medya kuruluşları ile sağlam ilişkiler kurduğunu görüyorum. TBMM’de yaptığı konuşmalar ve açıklamalar ulusal ve yerel medyada geniş bir şekilde yer aldığını görüyoruz.

Milletvekili Güzelmansur Hatay’da sivil toplum kuruluşları,meslek odaları ve demokrasinin beşiği olarak tanımlanan bütün Hatay mahalle muhtarları ile ciddi bir iletişim içerisinde olduğunu biliyorum. Bu çalışmalar Milletvekili Güzelmansur’un siyasetteki başarısını daha da yükseltiyor.

Milletvekili Güzelmansur seçildiği CHP de örgüt içi birlik ve beraberliğe çok ciddi önem veriyor.Bu çalışmasından dolayı parti içerisinde sevilen ve sayılan bir milletvekili unvanını  hakkıyla kazanmış oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.