TEKSÖZ, ESNAFA SAHİP ÇIKTI

TEKSÖZ, ESNAFA SAHİP ÇIKTI

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla küçük esnafa sahip çıktı.

Başkan Teksöz, doların Türk Lirası karşısında değer kaybetmesine rağmen fiyatların düşmemesinin nedeninin küçük esnaflardan değil, fabrikalardan kaynaklandığını belirtti ve yetkililerin küçük esnafa değil, asıl ürünün ilk çıkış yeri olan fabrikalara denetim yapması gerektiğini belirtti.

HAKSIZLIK YAPANA OKKALI CEZA KESİLMELİDİR

Başkan Teksöz paylaşımında, “Neden fiyatlar yüksek ve fiyatlar düşmedi. Dolar yükseldi bahanesi ile fabrikalar stokçular sattıkları malların fiyatını yükseltiyor. Dolar düşüyor yine aynı fiyatla satış yapıyorlar. Bunun sebebi küçük esnaf değil fabrikalardır. Musluğun başı tutulmalı bunun  nedenleri araştırılmalıdır. Neden dolar düştüğü halde fabrikalar aynı fiyata satış yapıyorlar. Fiyatların aşağıya çekilmesi için fabrika çıkış fiyatları sıkı bir şekilde denetlenmelidir. Haksızlık yapanlara okkalı cezalar yazılmalı ve muhasebe kayıtları sıkı denetlenmelidir. Gariban esnaf aldığı malın üzerine cüzi bir kar koyarak çocuklarının evinin nafakası çıkarmak için çaba  harcanmaktadır. Bu işin çıkış yolu budur” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.