Meşale Gazetesi

Vali Ata, muhtarları makamında ağırladı

Vali Ata muhtarlar

Vali Ata, muhtarları makamında ağırladı

Ziyarette kısa bir değerlendirme yapan Vali Ata muhtarlarımızın, devlet-millet buluşmasında önemli bir görev icra ettiğini belirtti. Vali Ata, ‘’ Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze 189 yıllık bir tarihe sahiptir. Muhtarlık, modern kamu yönetiminin en temel öğesi olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir fonksiyona sahiptir. Muhtarlarımız mahallelerinin sorunlarını, taleplerini ilgili makamlara ileterek devletle vatandaş arasında adeta bir köprü görevi görmektedir.
Diğer taraftan devletimizin yaptığı hizmetler ile ilgili gerekli duyurular muhtarlarımız marifetiyle köylerde veya mahallelerde vatandaşlarımıza iletilmektedir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunmaktadır.
Hatay ilimizde 593 mahalle muhtarı halkımıza hizmet vermektedir. İnanıyorum ki aynı şevk ve heyecanla görevlerini ifa eden muhtarlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu hizmetlerinin yürütülmesinde devletinin yanında yer alacaktır. Ben kendilerine yaptıkları fedakârca hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi. Basın mensuplarından gelen bir soru üzerine İlimizde görev yaparken İçişleri Bakanlığı kararı ile dün görevden el çektirilen muhtarlar ile ilgili bir açıklama yapan Vali Ata “6 Muhtarımız hakkında görevden el çektirme kararı verilmiştir. Bu onların suçlu olduğu anlamını taşımaz. Gerekli hukuki süreç tamamlandığında herhangi bir kusuru olmadığı belirlenir ise görevlerine döneceklerdir” dedi.
Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ise kendilerini böylesine mutlu eden bir günde kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ettiğini belirtti Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.