LÜTFÜ’nün EXPO 2021’i GÜME mi GİDİYOR?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın büyük umutlar bağladığı EXPO 2021 projesinde çalışmaların durma noktasına geldiği bildiriliyor.

LÜTFÜ’nün EXPO 2021’i GÜME mi GİDİYOR?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın büyük umutlar bağladığı EXPO 2021 projesinde çalışmaların durma noktasına geldiği bildiriliyor. EXPO genel sekreterliğine ödenen 100 bin Euro ‘ nun ne olacağı merak ediliyor. EXPO için yer tespitinin bile henüz yapılmadığını ifade eden uzmanlar bu gidişatla EXPO 2021’in zamanında yapılmayacağını iddia ettiler. Yer tespiti ve kamulaştırma işlemlerine henüz başlanmadığını söyleyen uzmanlar botanik EXPO için bugüne kadar bitki ekiminin yapılmış olması ve 2019 Mart ayına kadar bitkilerin çiçek vermiş olması gerektiğini belirterek Mart ayında Hatay’a gelmesi beklenen EXPO yetkilileri bu ziyaretlerin erteleneceğini iddia ettiler. Hatay büyükşehir belediyesinin EXPO 2021 için yer belirleme çalışmaları konusunda Karaksı civarındaki gölet ile Reyhanlı’da bulunan göl çevresinin hedeflendiğini ancak her iki yerinde EXPO için uygun olmadığını ifade ettiler. EXPO projesinin en önemli unsuru, gelecek yabancı konuklar için ulaşım ve konaklama olduğunu ifade eden uzmanlar Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin EXPO için gösterdiği Karaksı ve Reyhanlı’daki yerlerin , ulaşım ve konaklama konusunda yetersiz olduğunu ifade ettiler. Antalya’dan sonra EXPO ‘yu Hatay’a getirmekle bu proje için EXPO genel sekreterliğine 100 bin Euro yatıran CHP’li HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın bu projesi de HADO gibi güme gidebileceği iddia ediliyor.
HABER: KAZIM ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.