ÖĞRENCİLER ÇADIRKENTTE YAŞAMAK İSTEMİYOR

ÖĞRENCİLER ÇADIRKENTTE YAŞAMAK İSTEMİYOR

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinin barınma, ulaşım, beslenme ve hijyen sorunlarına dair soru önergesi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, birçok sorunla uğraşan İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “6 Şubat Depremi Hatay ilimizin de içerisinde olduğu bölgemizi deriden etkilemiş ve insanlarımızın evleri ve iş yerlerinin yanı sıra birçok kamu kurumumuzun hizmet binaları da önemli ölçüde zarar görmüştür. Bu binalar arasında, bakanlığınıza bağlı yurtlar da bulunmaktadır. Öğrenci yurtlarımızda şu ana kadar tadilat süreçleri tamamlanamamış olmasına rağmen İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörünün ifadesiyle 4 bin öğrenci yüz yüze eğitim için çağırılmış ve bu öğrenciler 02.10.2023 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Bununla birlikte, üniversite rektörünün açıklamasına göre, geriye kalan 11 bin öğrencinin ara sınav ve final sınavlarının yüz yüze yapılacağı gerekçesiyle sınav dönemlerinde çağırılacağı ifade edilmiştir. Öğrencilerin de bulunduğu NATO çadır kentinde ise yaygın bir haşere sorunu olduğu, bu sorun nedeniyle çadırda barınmanın ve ders çalışmanın güç olduğu, haşere sorununun aynı zamanda sağlıkla ilgili endişelere yol açtığına dair endişeler de İskenderun halkının ve öğrencilerin müşteki olduğu konular arasında yer almaktadır.”

Nermin Yıldırım Kara’nın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sorduğu sorular ise şöyle:

REKLAM ALANI

1) Bölge sakinlerinin beyanına göre, kız öğrencilerin yurda yerleşimi sağlanmışken, erkek öğrenciler açıkta kalmışlardır. Erkek öğrencilerin NATO’ya ait 66 çadırdan oluşan, geçici bir barınma yerleşkesine yerleştirildiği anlaşılmaktadır. Bu çadırların her birinde 10’ar ranza ve iki çalışma masası bulunduğu da ifade edilmiştir. Yağmur mevsimi koşullarında, yağışla birlikte bu çadırları su bastığına dair haberler tarafımıza iletilmiştir. Çadırlarda kaç öğrencinin eğitim alması planlamaktadır? Yağmur mevsiminde elverişsiz koşullar içeren çadırlardaki öğrencilerin konteyner kentlere aktarılması için bir çalışma yürütülmekte midir?

2) Çağırılan öğrencilerin barınma sorununa ilişkin İskenderun ilçe sınırlarında, bakanlığınıza bağlı tesislerin barınma kapasitesi nedir? Öğrencilerin kalmak zorunda olduğu çadırlara ilişkin başta su baskını, yangın ve salgın hastalık gibi durumlar için herhangi bir önlem alınmış mıdır? Alınmışsa bu önlemler nelerdir? 3) Depremden zarar görmüş olan yurt binalarının deprem testleri yapılmış mıdır? Yurt binalarının tamir-tadilat işlemlerinin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? 4) Bakanlığınızın İskenderun sınırları içerinde öğrenci barınma kapasitesinin üzerinde olan öğrenciler için konut veya otel giderlerinin karşılanması düşünülmekte midir?

5) Yüz yüze yapılacak sınavlar için Hatay’a gelecek 11 bin öğrencinin geçici barınma ihtiyacının karşılanması yönünde herhangi bir hazırlık yapılmakta mıdır?

6) NATO çadır kentinde, akşam saatlerinde, 18.00 ve 20,00 arasında yemek dağıtımı yapıldığı; çadır kentte barınan öğrenciler içinde ikinci öğretim görenlerin ise ulaşım faaliyetinin 20.00 ve 22.00 saatleri arasında yapılması nedeniyle bu dağıtıma yetişemediği bildirilmiştir. Okullarından

çadır kente gelen öğrenciler yemek bulamamaktadır. Eğitim, ulaşım ve gıda dağıtımı arasındaki bu koordinasyonsuzluk giderilecek midir?

7) Çadır kentteki haşere sorunu hakkında gerekli önlemler alınacak mıdır? Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.