Meşale Gazetesi

KENTİN MÜLKİ AMİRİNE BİLGİ VERİLMEDEN YAPILAN HER ÇALIŞMA BİR SAYGISIZLIKTIR

İSKENDERUN HALKI ŞEHİRDE YAŞANAN TRAFİK KARMAŞASI İLE İLGİLİ HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEPKİ GÖSTERDİ.

KENTİN MÜLKİ AMİRİNE BİLGİ VERİLMEDEN  YAPILAN HER ÇALIŞMA BİR SAYGISIZLIKTIR

HBB Başkanı Lütfü Savaş,Tek mi çift mi uygulamasına son olarak İskenderun trafik akış yönlerini de ekleyerek iş bilmezliğini bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edildi. Ana arterler ile bazı caddelerdeki trafik akışında yön değişikliği yapılması sürücüler ve Hatay Kamuoyu tarafından HBB Başkanı Lütfü Savaş’a tepki gösterilmesine neden olduğu belirtildi.Hatay Ulaşım Master Planı 5.Safhası dahilinde çalışmaları tamamlanan,2018 Ekim ayında trafiğe açılan İsmet İnönü Tayfur Sökmen Meydanı Birleştirilmiş Battı Çıktı projesi ile entegrasyonu sağlanan ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) tarafından alınan kararla ‘’İskenderun Kent Merkezi Sirkülasyon Planı’’çerçevesin de trafik akışı yenilenerek sürücülerin tepkisine neden oldu. Şehre giriş Şehit Pamir caddesi’nden,çıkış güzergahı ise Ulucami caddesi’nden yapılması kentin en işlek caddesi olan Şehit Pamir’de trafiği durma noktasına getirdi. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın iş bilmezliği ile Hatay halkını (UKOME) kararlarıyla cezalandırması büyük tepkilere yol açtı.
HATAY’IN MÜLKi AMİRİ “VALİ’DİR”
Konu ile ilgili Hatay’ın mülki amiri olan Vali’ye bilgi verilmeden, onayı alınmadan adeta Vali’lik makamını hiçe sayarak HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın kendi kendine almış olduğu kararlar büyük tepkilere yol açtı.Yapılan çalışmalardan Hatay’ın mülki amiri Rahmi Doğan’a bilgi verilmesi gerekirken ,Vali Doğan’dan bilgi alınır, İlgili Belediye ve Oda Başkanlarından bilgi alınır, hatta konunun asıl muhatabı vatandaşın görüşü sorulur . Bu konu böyle çözülür. Ama soruyoruz kimsenin haberi yok. İskenderun Kaymakamlığından olumsuz görüş alınmış, İlçe Emniyet aksi rapor vermiş. Şoförler Odasından görüş alınmamış. Adeta ilgili makamları hiçe sayarak kendini ilgili makamların üstünde gören egosu tavan yapmış HBB Başkanı ve HBB yetkilileri 100 yıllık trafik planını 24 saatte değiştirdi.”
SORUNLAR ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜLEBİLİR
Sorunların ortak akıl ile çözülebileceğini dile getiren İskenderun halkı; “Bu sorunun çözümü için yaşanan sıkıntıya çare arıyoruz. Konunun muhataplarına başvurarak sorunu aşmaya çalışıyoruz. Battı-çıktı rantabl olmadı. Kent trafiği şu anda kilitlenmiş durumda. Esnafın görüşü alınmadan alınan kararla ortaya çıkan sorunun bir an önce çözülmesi için konuya bir an önce el atılmasını istiyoruz.” diyerek feryadını dile getirdi.
Konu ile ilgili sıkıntılarını dile getiren minibüs durak başkanları ise düzenlemeden haberlerinin olmadığını belirterek, “Bizler her gün yüzlerce yolcu taşıyoruz. Yolcular bizlere tepki gösteriyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Durak yerleri belli değil. Hatay Büyükşehir Belediyesi bizleri hiç dikkate almıyor. Bizlere herhangi bir bilgi verilmedi. Bu konu bir an önce çözüme kavuşmalı.” ifadelerini kullandı.
İTSO Başkanı Levent Yılmaz da büyük bir istişare sorunun ortada olduğunu belirterek, “İskenderun Belediyesi hiçe sayılarak, oda başkanlarının görüşleri alınmadan, şoför esnafının önerisi dinlemeden böyle kararlar alınmamalı. Kentte yıllardır süren bir trafik alışkanlığı var. Geniş katılımlı bilgilendirme toplantıları ile bu trafik planı masaya yatırılabilirdi. Ortak akla ihtiyaç var. Hatay Büyükşehir Belediyesi toplumun ilgili kesimlerini mutlaka dinlemeli.” diye konuştu.
TEŞEKÜRLER
SAYIN VALİM
Nitekim Hatay Valiliği geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile İskenderun TSP hakkında olumsuz görüş verdiğini dile getirerek vatandaşı adeta isyan ettiren sorunu en başından “UYGUN BULMADIĞINI” kamuoyuna deklare etti. Bu açıdan Kentimize yeni gelmiş olmasına rağmen vatandaşın sesine kulak veren MÜLKİ AMİR Vali Doğan bir kez daha farkını ortaya koymuş oldu.
Teşekkürler Sayın Valim. HABER: M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.