DEPREMZEDEYE İMZALATTIRILAN BOŞ SENETLER HUKUKEN GEÇERSİZDİR!

DEPREMZEDEYE İMZALATTIRILAN BOŞ SENETLER HUKUKEN GEÇERSİZDİR!

CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, Hatay’da yapımı devam eden TOKİ konutlarının yetkililer tarafından teslimatı sırasında boş senet imzalatıldığı gerekçesiyle TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak bir konuşma yaptı.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu,  “TOKİ, depremzedelere evlerini teslim ederken boş senetlere imza attırıyor. Boş senetlere imza attırmak tefecilerin yaptığı bir uygulamadır. Bu kadar acıyla yoğrulmuş insanlara tefecilerin yaklaştığı gibi yaklaşıp boş senet imzalattırmak devlet ciddiyetiyle ve toplumsal etik değerlerimizle bağdaşmadığı gibi hukukun temel ilkeleriyle de bağdaşmamaktadır. Depremzedeye imzalattırılan boş senetler hukuken batıldır, geçersizdir. Çünkü o senedi imzalamadan dairesine kavuşamayacak olan depremzede, imzalamak zorunda kalıyor. Müzayaka durumunda olan bu insanlara yapılan bu muameleyi kabul etmek mümkün değildir. Ayrıca, bunu yapan kamu görevlilerinin Türk Ceza Kanunu’nun 209’uncu maddesine karşı sorumlu olduklarını hatırlatmak istiyoruz. Bu uygulamaya derhâl son verilsin.” dedi.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.