ÇALIŞKAN: ANTAKYA VE DEFNE’DE HAYAT ÇOK ZOR!

ÇALIŞKAN: ANTAKYA VE DEFNE’DE HAYAT ÇOK ZOR!

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, kentin kalbi niteliğindeki Antakya Uzun Çarşı’da ve Meydan Çarşısı’nda esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın depremzedelerin sorunlarıyla ilgilenmek yerine Bodrum’da tatile gittiğini belirten Çalışkan, esnafların sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Milletvekili Çalışkan’a İl başkanı Mehmet Harputluoğlu, İlçe Başkanı Fadıl Koçak ve Altınözü İlçe başkanı Mahmut Şan eşlik etti. Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’ın seçildiği günden bu güne kadar Hatay’ın sorunları ile ilgilenen ve Hatay’ın dertlerine derman olmaya çalışan, Halktan aldığı yetkiyi vicdani olarak en doğru şekilde kullanan milletvekili olduğu görülüyor. Esnafların sorunlarını dinleyen Çalışkan, sorunlarını dinlediği esnafların isteklerini de yetkililere ileteceğini kaydetti.

ÇARŞI KONUSUNDA HİÇBİR YETKİLİ AÇIKLAMA YAPMIYOR

Milletvekili Çalışkan, ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmelerde; “Her iki çarşıda karşılaştığımız manzara insanın içini burkuyor. Su elektrik ve en önemlisi güvenlik yok! Her iki çarşıda gündüz saatlerinde biraz hareketlilik var. Ama akşam saatlerinden sonra her iki çarşıda karanlığa gömülüyor. Ve ortam hırsız ve yağmacılara kalıyor AFAD yıkım makinalarını çarşıya sokmak için çarşıyı yağmurdan ve güneşten koruyan çatıyı sökmüş, sökerken de birçok iş yerine en az deprem kadar zarar vermiş. Çarşı esnafının merak ettiği en önemli soru, bu çarşı yıkılıp yeniden yapılacak mı? Bu konuda hiçbir yetkili net bir açıklama yapmıyor. Bütün bunlara çözüm üretmesi gereken Lütfü Savaş Bodrum’da tatile gitmiş. Valilik ve kaymakamlıkta bulunan yetkililere vatandaş ulaşamıyor. Ulaşma şansına erişenlerin sorunları kağıtlara sadece not ediliyor. Antakya’yı yıkım firmaları adeta esir almış görünüyor. Hemen her saatte Antakya’nın üstünü toz bulutları kaplıyor. Bir de buna aşırı sıcakları eklerseniz; Antakya ve Defne ilçelerinde yaşamak oldukça zorlaşıyor.

İNSANLARIN CANLARI VE MALLARI ALLAH’A EMANET

Antakya’da kapitalizmin kıbleleri bankalar kredi ve kredi kartlarına haciz yağdırmaya başlamış. Devletin Hatay’da tanıdığı 6 aylık borç erteleme süreci mutlaka uzatılmalı! Yoksa depremde ölmeyen Antakya ve Defne çok çok ciddi bir açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar! Yiyecek içecek gıdası satan birkaç market fiyatlarını her gün yukarıya çekmek suretiyle depremzedeleri daha da çok zora sokuyor. Ve bu marketleri denetleyen hiçbir kurum yok. 5 litrelik suyun fiyatı bazı marketlerde 40 liraya satılıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU 6-7 aydır kapalı evlere birer bin liralık fatura gönderiyor. Antakya ve Defne’de ulaşım yok. Bu ulaşım sorunu en kısa zamanda çözülmeli (sayın başkan tatilini erteleyebilirse) sık sık yaşanan elektrik kesintisinden bahsetmiyorum bile. Sonuç olarak Antakya ve Defne ilçelerinde devletin mevcudiyeti görünmüyor. İnsanların canları ve malları Allah’a emanet. Velhasıl kêlam Antakya ve Defne ilçelerinde hayat çok zor! Ama bazıları gözlerini bağladığı için bunları göremiyor” ifadelerini kullandı. Haber:Hasan DİKKAYA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.