DEPREMZEDE ÖĞRETMENE KPSS’SİZ ATAMA

DEPREMZEDE ÖĞRETMENE KPSS’SİZ ATAMA

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada konteynerlerin kışa hazırlanması ve depremzede atanamamış öğretmenlere KPSS’siz atanma hakkı verilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KONTEYNERLERİN ÇATILARI VE ISI YALITIMLARI YAPILMALI

Sadece Hatay’da 200 bin kişinin yaşadığı konteynerlerin çatılarının ve ısı yalıtımlarının bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken Güzelmansur şöyle konuştu:

“Kış geldi, yağışlar şiddetlendi, defalarca dile getirmemize, yetkilileri uyarmamıza rağmen Hatay’da konteynerlerde yaşayan insanlarımızın yaşam koşulları kış şartları için uygun duruma getirilmedi. Hatay’da 200 bine yakın insanımız konteynerlerde yaşıyor. Bu konteynerleri her yağışta su basıyor. Depremzede insanlarımız sabaha kadar su tahliyesiyle uğraşıyorlar. Zar zor temin ettikleri eşyaları, yatakları su içinde kalıyor. Depremin üzerinden dokuz buçuk ay geçti; iktidar kalıcı konutta sınıfta kaldı. İnsanlarımız konteynerlere mahkûm oldu. Dolayısıyla şu anda en acil yapılması gereken iş bu konteynerlerin çatılarının yapılması, güçlendirilmesi, konteynerlerin ısı yalıtımlarının yapılmasıdır. AFAD başta olmak üzere tüm yetkilileri enerjilerini, kaynaklarını, güçlerini bu işe vakfetmeye çağırıyorum.”

DEPREMZEDE ÖĞRETMEN İÇİN KPSS ŞARTI KALKMALI

Depremzede atanamamış öğretmenlere KPSS’siz atanma hakkı verilmesi gerektiğine değinen Güzelmansur şunları söyledi:

“6 Şubat depremlerinin derinden yaraladığı, mağdur ettiği kesimlerden biri de atanamayan öğretmenlerimiz. Bu öğretmenlerimiz depremde sevdiklerini, iş yerlerini, evlerini, geçmişlerini, hayallerini kaybettiler; çalışacak bir iş yerleri, başlarını sokacak bir evleri, dertleşecek sevdikleri kalmadı. Kitaba, kırtasiye malzemelerine ulaşmaları zor, internete erişimleri kısıtlı. Bu öğretmenlerimizden KPSS’ye hazırlanmaları beklenemez, bu yanlış bir beklenti olur. Dolayısıyla depremzede atanamayan öğretmenlere pozitif ayrımcılık yapılmalı. Depremden etkilenen illerdeki atanamayan öğretmenlere KPSS’siz sınav hakkı tanınmalı, mağduriyetleri giderilmeli. Ben, bununla ilgili kanun teklifi hazırladım, yarın Meclis Başkanlığına sunacağım. Tüm partilerden ve Millî Eğitim Bakanlığından kanun teklifime destek vermelerini bekliyorum.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.