AKDENİZ’DE KORKUTAN DEPREM

AKDENİZ’DE KORKUTAN DEPREM

Akdeniz’de sabaha karşı özellikle Antalya Mersin ve ilimiz Hatay’da net şekilde hissedilen depremin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar paniğe kapıldı. Deprem Kıbrıs’ta da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremle ilgili son durumu paylaştı. Hatay, Adana gibi şehirlerde de hissedilen deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ediyor.

Akdeniz’deki depremin merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesi açıkları olduğu belirlendi.

DEPREM HATAY’DA HİSSEDİLDİ

Kıbrıs açıklarında 5.6 km derinlikte gerçekleşen deprem Antalya, Mersin ve Hatay’da çok yakından hissedildi. Sabaha karşı gerçekleşen depremin ardından panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı.  İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 04.07’de Akdeniz açıklarında Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 6.2 olarak açıkladı. Depremin merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık 134 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

AFAD’DAN SON DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

AFAD’dan depremle ilgili yapılan ilk açıklamada, “Akdeniz’de Anamur ilçemiz açıklarında saat 04.07’de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Antalya, Adana, Mersin ve Hatay ile iç kesimde kalan Burdur, Isparta, Konya ve Karaman’ın bazı ilçelerinden de hissedildi. Özellikle Antalya merkez ve doğu ilçeleri Manavgat, Alanya ve Gazipaşa’da depremi şiddetli hisseden vatandaşlar yataklarından fırlayarak sokaklara kaçıştı. Endişelendiklerini belirten vatandaşlar, sarsıntının uzun süre devam ettiğini öne sürdü. İlk belirlemelere göre bu bölgelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.