Meşale Gazetesi

ALTINÖZÜ 4.ZEYTİN FESTİVALI BAŞLADI

ALTINÖZÜ 4.ZEYTİN FESTİVALI BAŞLADI

Hatay İlimiz ve Altınözü ilçemizin Tarım Ekonomisinde önemli bir yeri olan Zeytin ve Zeytinyağının tanıtımı için Hatay Valiliği himayelerinde Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Belediyesi ve Antakya Gastronomi Derneği organizasyonu ile bu sene 4’nücüsü düzenlenen Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali 30 Ekim 2020 tarihinde Covid-19 salgını nedeniyle dijital platformda gerçekleştirildi. Festivale AK PARTİ Hatay milletvekilleri Abdülkadir Özel Hüseyin şanverdi MHP Hatay milletvekili Lütfü Kaşıkçı, CHP Hatay milletvekili İsmet Tokdemir Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Altınözü belediye Başkanı Rıfat Sarı katıldı.

 Akdeniz Bölgesindeki Zeytin üretiminin % 30’unu gerçekleştiren ve bu payla ilk sırada yer alan Hatay İlimiz; Türkiye’deki zeytin ağacı varlığı bakımından %10 luk bir paya sahiptir. Toplam Tarım Arazilerinin %52’sini zeytinliklerin oluşturduğu Altınözü İlçemiz; Zeytinlik alanı varlığıyla Hatay Zeytinlik alanlarının % 33’ne sahip olup, Hatay ilimizin Zeytinyağının yaklaşık %50’sini üretmektedir. Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde önemli bir paya sahip olan ilçemiz mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda gen kaynağıdır.

Bu nedenle bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olabilmesi temel hedeflerimiz arasında yer alması nedeniyle; Altınözü Zeytin ve Zeytinyağını ülke genelinde tanıtmak, üreticiler arasında ilçemizin önemli tarım ürünlerinden biri olan Zeytinin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Zeytin ve Zeytinyağı Festivalini düzenlenmektedir.

 Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçe olan Altınözü ilçemiz, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir.  Altın Zeytin Cam Seyir Terası, Ters Ev, Zipline, Asma Köprü, Altınözü Yunushan Roma Nekropol Alanı, Koz Kalesi, Tokaçlı Zeytin Müzesi, Kırkgöz Mağaraları ve inanç turizmiyle Altınözü ilçemizi, ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründe daha ön plana çıkartarak, turizm alanında hak ettiği noktaya getirmek festivalimizin hedefleri arasındadır.

 Sezonun ilk Zeytin Hasadı ile başlayan  program, Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap SOYSAL, Yemek Uzmanı Suheyl BUDAK ve Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal KAHRAMAN tarafından sergilenecek Gastro Show ile devam etti Daha Sonra;  Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi, Altınözü Yerel Zeytin Çeşitleri, Altınözü Zeytinyağı ile Yapılan Yemekler, Hatay Turizminde Yeni Rota Altınözü ve Altınözü Zeytin ve Zeytinyağının İnsan Sağlığına Faydaları hakkında dijital platformda söyleşiler gerçekleştirildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.