ANTAKYA ARTIK DERİN BİR BOŞLUK!

ANTAKYA ARTIK DERİN BİR BOŞLUK!

Yaşanılan depremin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay’da, görkemli binaların yerinde artık koca boşluklar yer alıyor. Binlerce insanın yaşadığı, merkez sokaklar yerini boş meydanlara bıraktı.

Antakya’yı yerle bir eden ve Defne ilçesine de büyük oranda zarar veren deprem sonrasında Antakya’da çekilen bir fotoğraf depremin boyutunu bir kere daha ortaya koydu.

Bu manzara karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını aktaran Hataylılar, “Bu kentin ayağa kalkması yıllar alacak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yaşanan acının üzerine bir de Antakya’nın sahipsiz kalması daha da büyük bir acı. Her şeyin üst üste gelmesi, binlerce insanımızın yaşamanı kaybetmesi yanı sıra yıkılan binaların yeniden yapılması uzun zaman alacak. Hatay ilinin Antakya ve Defne ilçeleri bir an önce özel Afet Bölgesi olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Aksi halde bu çalışma hızı ve bütçeden aktarılan yetersiz ekonomik destek ile Antakya’nın yeniden inşası 10 yıl alabilir. Şu fotoğrafa bakıyoruz da Derin ve acı bir boşluk görüyoruz” dediler.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.