ANTAKYA’NIN ZEUGMA’DA SERGİLENEN ESERLERİ YIL SONUNDA İADE EDİLECEK

ANTAKYA’NIN ZEUGMA’DA SERGİLENEN ESERLERİ YIL SONUNDA İADE EDİLECEK

Gaziantep Müzesi Müdürlüğü tarafından “Uluslararası Müzeler Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Antakya’dan Zeugma’ya: Medeniyetler Buluşuyor” sergisi, 18 Mayıs 2024 tarihinde Zeugma Mozaik Müzesi’nde ziyarete açıldı. Eserlerin Antakya’dan alınıp Gaziantep’te sergilenmesi durumu sosyal medyada tartışmalara neden olmuştu. Tartışmalar ışığında eserlerin korunması ve yıl sonunda tekrardan Arkeoloji müzesine döneceği açıklandı.

Afet sonrası Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından izlenilen bu süreçte gerçekleşen sergi, 31 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek ve deprem sebebiyle geçici olarak ziyarete kapalı olan Hatay Arkeoloji Müzesi’ndeki değerli eserleri sanatseverlerle buluşturacak.

Deprem nedeniyle Antakya’dan gönderilen eserlerin, Müze yetkililerinden alınan bilgiye göre eserler yıl sonunda yani 31 Aralık 2024 tarihinde Hatay’a geri dönecek ve yeniden Antakya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenecek. Bu tür geçici transferlerin, eserlerin korunması ve halkla buluşturulması adına müzeler arasında sıklıkla yapılan normal bir uygulama olduğunu aktaran yetkililer sergi, Gaziantep Müzesi’nde halka açık olduğunu, tüm sanat ve tarih meraklılarını beklediğini belirtti.

Gaziantep ve çevresindeki ziyaretçiler, bu fırsatla, bölgenin zengin kültürel mirasını yakından tanıma ve geçmiş uygarlıkların izlerini keşfetme şansına sahip olup yıl sonuna kadar Medeniyetlerin buluştuğu bu ortaklığın keyfini çıkaracak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.