ATSO ÜYELERİNİN SESİ OLDU

ATSO ÜYELERİNİN SESİ OLDU

Çin’in  Wuhan Kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronovirüs  salgını nedeniyle  hayata geçirilen Ekonomik Kalkan Paketine  Antakya’da faaliyet gösteren firmaların talepleri Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından TOBB, Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na bildirildi. Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin üyelerin bankalarla yaşanan sorunlarını ve taleplerini içeren dilekçeler hakkında yapmış olduğu açıklamada şu görüşlere yer verdi ‘’  Coronovirüs salgını sürecinde Hükümetimiz Finans sıkıntısı çeken şirketlerin bu süreçten en az zararla çıkmaları için Ekonomik Paketler açıklamıştır. Paketlerin açıklandığı süre içerisinde Üyelerimiz Bankalarla ilgili bir çok sıkıntı yaşadıklarını Odamıza bildirmiş, bu sıkıntıların giderilmesi için Odamız Yönetim Kurulu tarafından gerekli girişimler yapılmıştır. Bu vesileyle “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”ne eklenmesi için üyelerimizden gelen tüm talepleri Bakanlıklar ve üst kuruluşumuz TOBB nezdinde yazdığımız yazılarla dile getirdik. Üst mercilere iletmiş olduğumuz konulardan biri ise Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin ardından açıklanan ve pakete eklenen kredilere ulaşmakta zorluk çeken üyelerimizin talepleri idi. Bankalar Dünya’nın geçmiş olduğu bu olağanüstü günlerde bile devletimiz tarafından açıklanan kredileri verirken olmaz şartlar aramaktadır.

ÜYELERİMİZİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ
Bu konuyla ilgili olarak Bankalar şunu bilmelidir ki biz üyelerimizin sonuna kadar arkasında olacağız ve Bakanlıklar nezdinde girişimlerimize devam edeceğiz. Üyelerimizin krediye ulaşmakta bankalar ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Ticaret Bakanlığı’na ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mize ilettik. Oda olarak Üyelerimizin taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğimizi ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Çalışmalarımız da tüm hızıyla devam edecektir’ dedi. Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.