ATSO’DAN 2019 YLI DEĞERLENDİRMESİ

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, yıl sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

ATSO’DAN 2019 YLI DEĞERLENDİRMESİ

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, yıl sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Basın mensupları ile ANMOGEP Binası’nda bir araya gelen Başkan Çinçin, burada odanın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.Ve bazı kuruluşlara sert eleştiriler yöneltti.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 12 milyon lıralık bir bütçeye sahip olduğunu belirterek “biz bu bütçe ile yatırımlarda sinerji yaratıyoruz dedi.Ekonomik krizden en az etikilenen kurumun ATSO olduğunu ifade eden Başkan Çinçin Antakya organize sanayi sitesinin yeşil alanları ve eğitim kurumu yerini sattığını bu satışlardan yaklaşık yüzmilyon lira gelir elde ettiğini ancak hala baraka misali bir yeri hizmet binası olarak kullandığını ve yatırımcıları mağdur ettiğini öne sürdü.OSB yönetiminin sonuçlanmayan davalara yüksek miktarda Avukatlık ücreti ödediğini ve OSB ye kuruluş aşamasında ATSO olarak 900 bin dolar ödediklerini bu ve buna benzer sorunların kamuoyu önünde tartışılması gerektiğini ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediyesinin kurduğu katı akıt yerinin Türkiyenin en büyük firmalarından BEYZA piliç şirketine zarar verdiğini anlatan Başkan Çinçin “meclis üyesi olan bu arkadaşımızın hakkını elbette savunacağız dedi. Başkan Çinçin odanın faliyetleri hakkında bilgi verirken birçok fuara katıldıklarını belirterek “Odamızın başvurusu ile 4.Hatay Tarım Fuarı, 3.Hatay Yapı Ve İnşaat Fuarı, 3.Hatay Kitap Fuarı’na katıldık, DOĞAKA ve ATSO İşbirliği ile Aymod Ayakkabı Fuarı, Uluslararası Ev Tekstili Fuarı Cnr Food Gıda Fuarı, Cnr Expo İmob Mobilya Fuarı, İstanbul Hatay Turizm Ve Gastronomi Günleri, İsaf 2019 Güvenlik Sistemleri Fuarı, Olivtech İzmir Zeytin Zeytinyağı Fuarı’na katıldık. 2019 yılı içerisinde birçok eğitim ve seminerler düzenledik” dedi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin 19-21 Eylül 2019 Tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası’nda yapılan zirvede coğrafi işaretleri alınan Antakya Künefesi, Antakya Sürk’ü (Çökeleği), Antakya Küflü Sürk’ü (Çökeleği), Antakya Künefelik Peyniri, Antakya Künefesi Ab Başvurusu ve DOĞAKA işbirliği ile 2019 yılında başvurusu yapılan ve devam eden yöresel ürünler Hatay Biber Salçası, Hatay Nar Ekşisi, Antakya Tuzlu Yoğurt, Antakya Kâğıt Kebabı, Antakya Kabak Tatlısı, Samandağ Ney Kamışı, Antakya Ceviz Reçeli, Hatay Halhalı Zeytini, Antakya Carra Peyniri, Samandağ Biberi’nin de tanıtıldığını söyledi. TOBB MEYBEM ve ABİGEM İşbirliği ile Mahir Eller projesi kapsamında 275 firma yetkilisi ve çalışan personellerine ‘’Mesleki Yeterlilik Belgesi’’ verildiğini belirten Çinçin, Motorlu Kara Taşıtları Oto Alım-Satım Sorumlusu Öğrenci Servisi: 38 Kişi, İnşaat – 121 Kişi, Emlak – 25 Kişi, Kauçuk – Metal – 20 Kişi, Ahşap Mobilya İmalatçısı – 71 Kişi olduğunu söyledi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, odanın mal varlıklarından da bahsederek “Eski Antakya Evleri, Günyazı Parseli (Adliye Yanı), Yeni Hizmet Binası, Hatay Yatırım A.Ş., Bilgisayarlı Cnc Deri kesim makinesinin tamamının, ANMOGEP, Ahşap Kurutma Tesisi yüzde 90’nın, ABİGEM A.Ş. yüzde 40, Enek OSB’nin yüzde 30’u, Hassa OSB’nin yüzde 6’sının sahibi olduklarını ifade etti. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.