BAKAN ERSOY’UN HAYALİ ‘‘MÜZE ŞEHİR ANTAKYA”

BAKAN ERSOY’UN HAYALİ ‘‘MÜZE ŞEHİR ANTAKYA”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, bir TV Programında deprem bölgesindeki kültürel restorasyon çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Ersoy, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören kültür varlıklarının restorasyon süreci hakkında bilgi verdi. Hatay’daki müzenin en büyük hasar alan müze olduğunu belirten Ersoy, “Hatay’daki müzemizin zemininde sıkıntılar vardı. Zemini sağlamlaştırma çalışmaları tamamlandı. Bazı bölümleri yıkılacak, bazıları ise kontrollü şekilde güçlendirilecek. Deprem bölgesinde dört proje başvurusu açtık ve bin 300’ün üzerinde başvuru aldık. 78 başvuru hariç hepsini onayladık” dedi.
Antakya’nın hasar görme yoğunluğunun en yüksek olduğu yerlerden biri olduğunu belirten Ersoy, “Kültür varlığı açısından hasar görme yoğunluğunun en büyük açık ara Antakya birinci sırada. 377 vakıf varlığı zarar gördü. Çalışmalara başladık ve her ay 15-20 tanesi tamamlanarak gidiyor. 2025 sonunda tamamını restore etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı yaklaşık 20 kültür varlığı için ihalelerin yapıldığını ve çalışmaların başladığını da ekledi.
Antakya’daki çalışmalara devam edildiğini vurgulayan Ersoy, “Antakya’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yaptığımız protokol gereği 307 hektarlık alanın sorumluluğu bize ait. Arkeolojik alanlarda taramalar, sondajlar ve kazılar yapıyoruz. Antakya, bir müze şehir olacak. Side’de benzer bir çalışma yaptık ve orası müze şehir haline geldi. Aynı şekilde, Antakya’da da 307 hektarlık alanda maksimum çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.