BAL: EMEKLİLER BİRER KÜLTÜR HAZİNESİ

BAL: EMEKLİLER BİRER KÜLTÜR HAZİNESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2024 yılının “Emekliler Yılı” olarak ilan edilmesi münasebetiyle gerçekleştirdikleri ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

Son dönemde emeklilere yönelik indirim protokolleri imzaladıkları esnaf ziyaretleri ile dikkat çeken kurum, aynı zamanda zanaatlarıyla büyük beğeni toplayan emekli ustalara yaptığı ziyaretlerle de takdir topluyor. SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve beraberindeki heyet, bu kapsamda Altınözü ilçesini ziyaret etti. İlçede, 60 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan emekli zanaatkar Selim Orduluoğlu ile bir araya gelen heyet, geleneksel zanaatların korunup yaşatılması adına yürütülen çalışmaları takdirle karşıladı. Ziyaretler sırasında, Altınkaya Mahallesi’nde ikâmet eden, Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’da geleneksel el sanatımız sepet örgücülüğünü tanıtarak adeta bir kültür elçisi gibi görev yapan 90 yaşındaki zanaatkar Niyazi Köleoğlu da unutulmadı.

ZANAATKARLARLA SOHBET ETTİLER

REKLAM ALANI

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, ziyaretler sırasında emeklilerin birer kültür hazinesi olduğuna dikkat çekerek, “Emeklilerimiz, tecrübeleri ve yetenekleriyle topluma katkı sağlamaya devam ediyor. Onların bilgi birikimlerini ve emeklerini takdir etmek ve desteklemek bizim için büyük bir onurdur. Bugünkü ziyaretlerimizin ilk durağında Altınözü’nde 60 yıldır ayakkabı tamir işiyle uğraşan zanaatkar emekli Selim Orduluoğlu’nu işyerinde ziyaret ederek sağlıklı uzun ömürler diledik. 76 yaşında halen Altınözü halkına hizmet etmeye devam eden Selim Amcamıza hayırlı bol kazançlar dileğinde bulunduk. Misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür ederiz. İkinci durağımızda ise Altınkaya Mahallesi’nde ikâmet eden gerek Ortadoğu gerek Avrupa ve Amerika’da geleneksel el sanatlarımızı tanıtarak kültür elçiliği yapan 90 yaşındaki sepet örme ustası değerli emekli büyüğümüz Niyazi Köleoğlu’ nu ziyaret ederek hayat dersi aldık, anılarını dinleyerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisine sağlık ve sıhhat diliyoruz. Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz ziyaret sonrasında emeklilere indirim sözleşmesi yaptığımız Altınözü Çiftçioğlu Arçelik Bayisine işyeri ziyaretinde bulunarak deprem sürecinin zorlukları ve mücbir sebep halinin devamı gibi konular hakkında istişare ettik. İşletmeci Mişel Çiftçioğlu Bey’e hayırlı bol kazanç temennilerinde bulunduk…”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.